• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

18.10.2020

12:33

KORONA GAZI BEZ MILOSTI! Broj zaraženih u svetu premašio 40 miliona

Vesti

KORONA GAZI BEZ MILOSTI! Broj zaraženih u svetu premašio 40 miliona

Podeli vest

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u svetu od početka panedemije premašio je 40 miliona ljudi

Od posledica koronavirusa umrlo je 1.115.335 ljudi, a opravilo se 29.928.894.

Svakodevno stižu podaci o obaranju rekorda po broju zaraženih iz gotovo svih zemalja. 

Korona bukti osim u Evropi i u Indiji, Brazili, Americi. 

Prema podacima evropskih statističkih centara, među prvih 10 od 45 evropskih zemalja sa najviše zaraženih nalazi se samo Crna Gora.

Naime, prema podacima objavljenim 16. oktobra, Crna Gora ima 2.385,15 registrovanih slučajeva korona virusa na 100.000 stanovnika, na drugom mestu je Jermenija, a na trećem Španija.

Foto: AP Photo/Emilio Morenatti

Severna Makedonija je po broju do sada inficiranih na 100.000 stanovnika na 11. mestu, a Bosna i Hercegovina na 14. Tzv. Kosovo je, prema istim kriterijumima na 17, Albanija na 27, a Hrvatska na 28. mestu, a iza nje je Slovenija.

Kada je reč o stopi oboljevanja u poslednjih sedam dana, najveći broj inficiranih na 100.000 stanovnika zabeležen je u Andori, pa u Češkoj, zatim Belgiji i Holandiji, dok je Crna Gora na petom mestu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija