• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/Sputnjik

01.11.2020

10:16

IMUNITET STADA JE KOLOSALNA GLUPOST! NOVI REKORD! U Italiji 32.000, u Rusiji 18.000 slučajeva koronavirusa!

Vesti

IMUNITET STADA JE KOLOSALNA GLUPOST! NOVI REKORD! U Italiji 32.000, u Rusiji 18.000 slučajeva koronavirusa!

Podeli vest

U Rusiji za poslednja 24 časa zabeleženo 18.665 slučajeva infekcije kovid 19, što je maksimum od početka pandemije, saopštio ej Operativni štab za borbu protiv virusa korona

Najveći broj zaraženih i danas je zabeležen u Moskvi - 5.261 lica.

U odnosu na juče, broj umrlih je značajno manji: danas je saopšteno da je 245 osoba preminulo, dok je juče taj broj iznosio 334.

Broj izlečenih pacijenata porastao je za 10.259 osoba i dostigao 1.225.675 lica.

Od početka pandemije u Rusiji je zaraženo 1.636.781 osoba, od čega je preminulo 28.235.

U Italiji novi dnevni rekord zaraženih kovidom-19 je skoro 32.000, 297 preminulih, ukupno 18.000 hospitalizovanih, a u odeljenjima intenzivne nege leči se trenutno 1.843 pacijenta, izveštava onlajn "Hafington Post".

Ministar za zdravstvo Roberto Speranca kaže da se zaraza zastrašujuće brzo širi.

Foto: AP/Photo

- Ili ćemo zaustaviti širenje koronavirusa ili cemo se za par dana naći u veoma teškoj situaciji. Imamo 48 sati vremena da razmislimo pre nego što uvedemo nove mere - kaže za list ministar Speranza.

Premijer Ðuzepe Konte, koji je proteklih dana prema izveštavanju medija uporno odbijao uvođenje novog karantina za celu nacionalnu teritoriju, ublažio je svoje stavove i sada govori o "ciljanom karantinu", to jest zatvarnju onih zona gde je nivo zaraze najviši, a takve su na prvom mestu severna regija Lombardija, gde je u poslednja 24 sata devet hiljada novih slučajeva zaraze, i južna regija Kampanja u kojoj je otkriveno skoro cetiri hiljade novih slučajeva zaraze u poslednja 24 sata.

- Tvrditi da je izlaz iz pandemije imunitet stada je kolosalna glupost. Sa svim merama ograničenjima koje smo preduzeli pandemija se širi, i nije teško zamisliti u kakvoj situaciji bi smo se našli da ništa ne uradimo na sprečavanju širenja kovida-19 - piše na svom fejsbuk profilu profesorica univerziteta u Padovi, imunolog Antonela Viola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija