• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mediji/Index.hr

04.11.2020

18:31

AMERIKA STREPI, OSTVARUJE SE SCENARIO SUDNJEG DANA! Tramp proglasio pobedu, Bajden tvrdi da je na putu da pobedi! GLASOVI NISU PREBROJANI U ŠEST KLJUČNIH DRŽAVA!

Vesti

AMERIKA STREPI, OSTVARUJE SE SCENARIO SUDNJEG DANA! Tramp proglasio pobedu, Bajden tvrdi da je na putu da pobedi! GLASOVI NISU PREBROJANI U ŠEST KLJUČNIH DRŽAVA!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp proglasio je pobedu na predsedničkim izborima. U normalnim izborima, to bi za svakog ko se tek probudio i uključio televiziju ili otvorio vesti na internetu značilo da su izbori zaista gotovi i da je to proglašenje pobede nepobitno. Ipak

Ovo nisu uobičajeni izbori, a Tramp je, što god mislili o njemu, sve samo ne uobičajen predsednik. Pre svega, konvencionalni predsednik, koji se drži ustaljenih normi i želi očuvati poverenje u demokratski proces, ne bi proglasio pobedu pre nego što je zaista siguran u nju.

Tramp: Ovo je prevara američke
javnosti i sramota za našu zemlju

- Ovo je prevara američke javnosti i sramota za našu zemlju. Iskreno, dobili smo ove izbore. Naš cilj je sada očuvati integritet naše zemlje. Ovo je velika prevara. Idemo na Vrhovni sud, ne želimo da nađu neke glasove u četiri ujutro i dodaju ih na popis. Ovo je tužan trenutak. Mi ćemo dobiti ovo. Što se mene tiče, već smo dobili - rekao je Tramp u žestokom obraćanju u kojem je takođe ustvrdio da je prednost koju ima u ključnim državama "nemoguće uhvatiti" te da je glasanje sad stalo jer su demokrate "znali da ne mogu dobiti" i sad žele ići na sud.

Facebook je odmah dodao upozorenje ispod snimke obraćanja američkog predsednika Donalda Trumpa iz Bijele kuće. 

- Konačni rezultati mogli bi biti različiti od inicijalnog prebrojavanja glasova jer će brojanje glasova trajati danima ili nedeljama nakon zatvaranja birališta - stoji u upozorenju. 

S druge strane, Džo Bajden obratio se javnosti pre Trampa i rekao kako veruje da je "na putu za pobedu" - ali ne i da je pobedio, za razliku od Trampa. Kako je moguće da dvojica kandidata imaju takve kontradiktorne ocene o rezultatu? 

Pre svega, valja podsetiti da je rezultat u većini američkih saveznih država već neslužbeno proglašen, odnosno projktovan, na temelju prebrojanih glasova. 

U napetoj izbornoj noći Tramp je prestigao početnu Bajdenovu prednost u možda i najvažnijoj od svih "swing" država ili država "u kojima žestoko ratuju)  - onih koje ne naginju snažno nijednoj stranci, već osciliraju od izbora do izbora - Floridi.

TRAMP OBJAVIO FOTOGRAFIJU KOJA DOKAZUJE DA JE POKRADEN! O čemu se ovde radi? Bajdenu palo sa neba 100 odsto glasova!?

Tramp je, uprkos početnoj Bajdenovoj prednosti, osvojio i ključne države Teksas i Ohajo. Bajdenove šanse da dobije tradicionalno "crveni" (boja republikanaca) Teksas od početka nisu bile velike, ali je Bajden dobio donedavne republikanske tvrđave koje su poslednjih godina postale "swing" države - Virdžiniju i Arizonu. 

Foto: Pixabay/Reuters/Fotomontaža

Trenutno stanje je takvo da Bajden vodi s 238 elektorskih glasova prema Trampovih 213, s tim da kandidat mora osvojiti 270 od 538 elektorskih glasova. 

Ove države će odlučiti pobednika!

Trenutno je još šest država u igri. Ne računajući Aljasku koja je sigurna "crvena" država, to su: Nevada, Viskosin, Mičigan, Pennsilvanija, Severna Karolina i Džordžij. Trump trenutno vodi u svim ovim državama osim Nevade, s različitim postocima dosad prebrojanih glasova. 

AMERIKA NAPALA RUSIJU I IRAN! Pokrenuli preventivne sajber udare kako bi sprečili pokušaj mešanja u izbore!

U međuvremenu, dok se broje glasovi Tramp je napravio ono što je mesecima najavljivao da će napraviti - proglasiti preuranjenu pobedu.

Međutim, u onim državama u kojima je prebrojano više od 90% glasova - Severnoj Karolini, Džordžiji i Viskossinu - razlika je i dalje vrlo mala. A brojanje glasova je zapelo, verovatno zbog toga što za prebrojavanje i proveru autentičnosti glasova koji su stigli poštom treba mnogo više vremena nego za obične glasove.

Američki analitičari ovakav razvoj situacije nazivaju "scenarij iz noćne more". 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aha

pre 3 godine

kad se samo setim informerovih jumbo plakata pre 4 godine.... ijuuuuuu nešto najljigavije u zivotu sto sam video

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija