• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji.hr/guardian

07.11.2020

13:16

NOVI UDARAC ZA TRAMPA! Njegovi omiljeni mediji upravo su mu poslali ŠOKANTNU PORUKU!

Vesti

NOVI UDARAC ZA TRAMPA! Njegovi omiljeni mediji upravo su mu poslali ŠOKANTNU PORUKU!

Podeli vest

Više američkih konzervativnih medija u vlasništvu medijskog magnata Ruperta Mardoka promenilo je ton poruka koje šalju u očiglednom pokušaju da upozore svoju publiku da će Donald Tramp ipak izgubiti ove predsedničke izbore, piše Gardian

Poruke koje se odašilju su, čini se, koordinirane i uključuju poziv Trampu da 'očuva svoju ostavštinu' tako što će pokazati dostojanstvo u porazu. Takve poruke mogu se iščitati na stranicama i u eteru Fox Newsa, Wall Street Journala i New York Posta, što su sve mediji inače skloni Trampu i koje sam Tramp rado prati.

Omiljena Trampova voditeljka s Foksa, Laura Ingraham, koja je govorila i na republikanskoj konvenciji 2016., poslala je zapanjujuću poruku, čini se, usmerenu direktno Trampu, savetujući mu da 'dostojanstveno i staloženo' prihvati poraz 'ako i kada se to dogodi', pozivajući ga da tako zaštiti sopstvenu ostavštinu. 

- Kad i ako dođe vreme da se prihvati neizbežni ishod ovih izbora, a nadamo se da se to ipak neće dogoditi, ali, ako se dogodi, predsednik Tramp to mora da prihvatiti s dostojantvom i staloženošću koje je demonstrirao u razgovoru sa Savanom Gatri (voditeljkom na NBC-ju). Mnogo je ljudi tada komentarisalo ton njegovog nastupa. To je ono što je sada potrebno, kazala je Ingraham.

- Gubitak izbora, posebno ako veruješ da su ukradeni, velik je udarac. Ne donosim nikakav zaključak. Ali, gubitak izbora, ako se to dogodi - strašan je. Ali ostavština predsednika Trampa postaće značajnija ako se usredsredi na budućnost zemlje.

Wall Street Journal objavio je redakcijski komentar koji šalje gotovo identičnu poruku u tekstu pod naslovom 'Predsednička završna igra' i podnaslovom 'Trump ima pravo da se bori na sudu, ali mora da dokaže prevaru'.

- Njegova ostavština biće značajno umanjena ako njegov poslednji potez bude gorko odbijanje legitimnog poraza, upozorava se u tekstu.

- Možda je bilo neizbežno da se predsednikovanje Donalda Trampa završi onako kako je i počelo: tako što će predsednik tvrditi da je pobedio dok ga njegovi oponenti proglašavaju fašistom. Stvarnost je takva da će SAD imati normalan ishod izbora bez obzira na sporadično nadvikivanje, kaže se još u članku.

 

 

 

- Bajden vodi u dovoljno država da osvoji mandat, a ako ti glasovi prežive ponovno prebrojavanje i sudsku parnicu, on će biti novi predsednik.

Glavni urednici New York Posta, novina koje su prije izbora objavile čitav niz oštrih napada na Bajdenovog sina Hantera, poručili su ove nedelje svojim zaposlenima da budu oštriji u izveštavanju o Trampu, navodi New York Times, pozivajući se na dopis koji je poslat zaposlenima.

U iznenadnom obrtu u četvrtak, tabloid Ruperta Mardoka objavio je dva članka potpuno drugačijeg tona. U jednom je kazao da predsednik Tramp neutemeljeno optužuje svoje političke protivnike za izbornu prevaru, a u drugom Trampa opisuje kao uspaničenog autora besmislenih tvitova.

I Foksove poruke sličnog su tona i pokazuju vrlo malo razumevanja za Trampove tvrdnje o izbornoj prevari kojima želi da preokrene ishod izbora. 

Na pitanje o navodima Trampove kampanje o tome da republikanskim posmatračima nije bilo dozvoljeno da nadgledaju izbore, Foksov reporter je u javljanju uživo kratko odgovorio: 'To nije istina. Nije istina. To jednostavno nije istina.'

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17