• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.11.2020

16:00

DŽABA NAM VAKCINA, NIKADA SE NEĆEMO OSLOBODITI KORONE! Američki član KRIZNOG ŠTABA upozorava da tek sledi NOĆNA MORA, a evo i zašto!

Vesti

DŽABA NAM VAKCINA, NIKADA SE NEĆEMO OSLOBODITI KORONE! Američki član KRIZNOG ŠTABA upozorava da tek sledi NOĆNA MORA, a evo i zašto!

Podeli vest

Bivši član kriznog štaba u Americi Kris Aleksandar ipozorio je danas da, čak i ako se dokaže da su američke vakcine pouzdane i bezbedne, to će biti samo početak predstojećeg problema jer populaciju neće moći da vakcinišu

Jedan od najvećih problema, upozorio je, biće prenošenje vakcine u nedovoljno opskrbljena ruralna područja.

- Moja matična država Teksas je sjajan primer - napisao je Aleksandar.

- Prema DSHS-u, 235 od 254 okruga Teksasa nema potrebnu medicinsku pomoć. Bilo je mnogo izolovanih okruga sa malo ili nimalo pristupa zdravstvenoj zaštiti. Neki nemaju ni jednog lekara. Ovo je kriza već dugo u nastanku. Kao što je "Teksas Observer" nedavnoobjavio, Teksas je 2019. godine predvideo 17,7 miliona dolara za nadzor, prevenciju i epidemiologiju zaraznih bolesti i preko 400 miliona za bezbednost granica. Dakle, čak i kada se vakcina isporuči, ona ide u državu koja nema dovoljno osoblja i nema dovoljno sredstava da sprovede vakcinaciju.

Kao primer, Aleksandar je naveo okrug Lipskomb, koji ima nešto više od 3.300 ljudi, a nema lekara.

Da bi primenili vakcinu Pfizer ili bilo koju drugu, krizni štab će morati da smisli način kako da je isporuče u ruralna područja, a da istovremeno održavaju potrebnu temperaturu dovoljno dugo da stanovništvo primi obe doze, napisao je Aleksandar.

- Ova scena će se ponoviti širom Amerike u svim manjim gradovima. Ovo predstavlja veliki rizik: Nekoordinisano savezno uvođenje vakcina koje zahteva skladištenje na izuzetno hladnom mestu moglo bi da dovede da države i lokalne vlade krenu da se takmiče za resurse slično kao što su se ranije takmičili za zaštitnu opremu na početku pandemije.

- Biće veoma teško sprovesti vakcinaciju, a s obzirom na klimu dezinformacija i skepticizma prema vakcinama, možda nikada nećemo doći do tačke u kojoj smo potpuno oslobođeni koronavirusa - zaključuje bivši član kriznog štaba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko Imanjitz

pre 3 godine

korona u prevodu znaci kruna , rimskosolomonska vatikanska Nato agentura je kruna kuracdjordjewitza koja je dostavljena sa engleskog jezuitskog pedofilskog dvorca , korona znaci kruna , kruna je rimskosolomonsko robovlasnicko genetski prioritetno klasno diskriminativno uredjenje , kruna je taj virus koji izjeda i pljacka srpsku zemlju i srpski narod . Serbia znaci Servia , a Servia znaci dvorska Slugovija tj. Robovija an Robovija znaci Slavia . A rob se na engleskom kaze Slave a robovi se kaze Slaves sto znaci Slaveni a Slaveni znaic Porobljeni Narod . Korona znaci kruna , a kruna je rimskosolomonsko robovlasnicko genetski prioritetno klasno diskriminativno uredjenje , okupatorska rimskosolomonska kruna je taj virus koji izjeda i pljacka srpsku zemlju i srpski narod .

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija