• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija danas

26.11.2020

22:15

NAORUŽANI AZERI STIGLI DO MANASTIRA, A ONDA SU IM DVOJICA RUSA IM KRENULA U SUSRET! Hrišćanske svetinje se ne diraju, AMAN!

Vesti

NAORUŽANI AZERI STIGLI DO MANASTIRA, A ONDA SU IM DVOJICA RUSA IM KRENULA U SUSRET! Hrišćanske svetinje se ne diraju, AMAN!

Podeli vest

Azerbejdžanske trupe su 25. novembra ušle u okrug Kalbadžar (jerm. Kavačar) u regionu Nagorno-Karabah. Prema sporazumu o prekidu vatre uz posredovanje Rusije postignutom između Bakua i Jerevana, azerbejdžanske snage već su ušle u okruge Agdam i Kalbadžar i ući će u okrug Lačin

Međutim, Lačinski koridor, koji povezuje Jermeniju i Nagorno-Karabah, kao i veliki deo Nagorno-Karabaha ostaće pod kontrolom ruskih snaga.

U isto vreme, prisustvo ruskih mirovnih snaga u regionu i ograničenja koja nameće ovo prisustvo očigledno uznemiruju barem deo azerbejdžanskih oficira i vojnika.

Naročito je mesto ruskih mirovnih snaga ostalo na području manastira Dadivank kako bi se sprečilo uništavanje ovog svetog mesta. Uprkos tvrdnjama azerbejdžanskog rukovodstva o „tolerantnom i časnom ponašanju" njihovih snaga, azerbejdžanske trupe zapravo uništavaju i pljačkaju jermenske crkve, groblja i imanja koja su masovno preplavili svojim prisustvom.

Zbog toga, zabrana pristupa jermenskom manastiru Davidank čini azerbejdžanske snage nezadovoljnim i oni pokušavaju da isprovociraju tamo raspoređene ruske mirovnjake. Agresivni postupak azerbejdžanskih trupa može se videti na video snimku i na fotografijama.

(VIDEO) PUTIN MUNJEVITO REAGOVAO! POGLEDAJTE REAKCIJU RUSKOG PREDSEDNIKA kada je primetio nezgodan gest sagovornika...

Video prikazuje demonstrativno agresivno ponašanje azerbejdžanskih trupa. Dva ruska pregovarača razgovaraju sa tri azerbejdžanska oficira (jedan sa zastavom na štapu). Iza azerbejdžanskih pregovarača i dvojice Rusa vidi se velika grupa Azera koja besno drži oružje.

Da li se plaše da će ih ova dvojica Rusa ubiti?

Službenik koji zastupa azerbejdžansku stranu pretvara se da ne govori ruski. Postoje dva moguća objašnjenja: a) On je Turčin b) Ovo je demonstrativni potez da se pokaže pozicija.

Po završetku razgovora, ruski oficir salutira Azerima, na šta, kao odgovor, prima nepažljiv pokret prevodioca. Azerbejdžanski (turski?) oficir to ignoriše.

SUD BLOKIRAO POTVRĐIVANJE BAJDENOVE POBEDE! Tramp ispunio obećanje, tek sad slede frka u SAD! Falsifikovanje izbornih rezultata neće proći!

Čini se da je Azerbejdžan (Turska) namerno priredio ovu lokalnu provokaciju u propagandne svrhe da bi demonstrirao „vojnu moć i dominaciju" nad Rusima. Takvi potezi mogli bi dobro da posluže internoj i međunarodnoj medijskoj pažnji.

 

 

Kada neko tako postupa, najvažnije je da ne zaboravi modernu istoriju. Već je postojao politički režim koji je mislio da može napasti ruske mirovnjake.

Tada je ponosni gruzijski lider, Mihail Sakašvili, 2008. godine progutao kravatu i izgubio osmodnevni rat. Kao rezultat rata, gruzijske snage su razbijene i Rusija je priznala Južnu Osetiju i Abhaziju kao nezavisne države.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
LjutiČetnik

pre 3 godine

Ovo nas čeka u skorijoj budućnosti u bosni i na kosovu.... ako se ne krene sa drugačijom politikom ponoviće nam se 95god i 2006 godina...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija