• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.12.2020

18:29

IVANKA TRAMP SE SELI U "BUNKER MILIJARDERA"! Dala više od 30 miliona za imanje na jednom od najluksuznijih ostrva

Vesti

IVANKA TRAMP SE SELI U "BUNKER MILIJARDERA"! Dala više od 30 miliona za imanje na jednom od najluksuznijih ostrva

Podeli vest

Rezultati nedavnih predsedničkih izbora u Americi šokirali su dotadašnjeg "prvog čoveka", 74-godišnjeg Donalda Trampa koji je izgubio. Zajedno sa njim dužnosti je razrešena i njegova 39-godišnja ćerka i savetnica Ivanka Tramp.

Međutim, Ivanka već ima velike planove, pa se tako sa suprugom, 39-godišnjim investitorom Džaredom Kušnerom i njihovo troje dece, seli na luksuzno ostrvo.

Naime, protekle četiri godine par je proveo u iznajmljenoj vili. Za najam skupocene vile mesečno su izdvajali 15.000 dolara. Međutim, sada su odlučili da kupe zemljište na prestižnom i strogo čuvanom ostrvu na obali Majmija. Ostrvo je poznato i pod nazivom "Bunker milijardera", a samo za prazno zemljište izdvojiće više od 31,8 miliona dolara.

To je jedno je od najsigurnijih mesta na Floridi. Naime, "Bunker milijardera" je privatno i ograđeno ostrvo, a na sigurnost elitnih stanovnika pazi 13 policajaca zaduženih za 29 rezidencija, koliko se tamo nalazi. Izvor blizak porodici otkrio je kako su seIvanka i njen suprug odlučili za zemljište koje je u vlasništvu 77-godišnjeg pevača Hulija Iglesijasa, a tamo planiraju da izgrade kuću na plaži.

Prodaja je službeno zatvorena 17. decembra, kako prenosi Story.hr, a stanari luksuznog ostrva već su spremni za nove susede. Imanje na kojem će Ivanka i investitor izgraditi budući dom proteže se na površini od 7.500 metara kvadratnih sa 61 metrom privatne plaže.

Podsetimo, nakon rezultata predsedničkih izbora, mnogi su se pitali kako će Ivanka, koja je obavljala funkciju savetnice predsednika, zarađivati za život. Nekoliko je mogućih pravaca u kojime će sada krenuti Ivankina karijera. Dok je radila kao savetnica u Beloj kući, Ivanka se usredsredila na obrazovanje i ekonomsko osnaživanje žena, kao i na stvaranje novih radnih mesta i ekonomski rast kroz razvoj radne snage i preduzetništvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump)

Pre toga nadzirala je razvoj očeve firme za nekretnine, a imala je i liniju odeće. Dakle, Ivanka bi mogla da se vrati u Trampovu kompaniju, što možda i nije najbolje radno mesto za nju, jednom kada njen otac napusti dužnost. Naime, Tramp nalazi se pod poreznom istragom zbog navodnih kriminalnih aktivnosti u kompaniji.

Zašto baš "Bunker milijardera"?

Florida je sjajno mesto za život ako ste penzioner, bogataš ili kriminalac. Pored sunca, mora i peska, ova savezna država može da se pohvali brojnim zakonima koji privlače one koji očajnički žele da sačuvaju svoj ilegalno stečeni novac.

Među zakonima se nalazi i jedan poznat kao "izuzeće domaćinstva" koji štiti primarni dom, neograničene vrednosti, svakog stanovnika Floride od zaplene. Na primer, 2008. godine, supruga finansijera Bernija Madofa iznenada je prebacila svoje primarno prebivalište iz Njujorka na imanje vredno 9,4 miliona dolara na Floridi. Čudno, to se desilo samo nekoliko meseci pre nego što se Medof izjasnio krivim za prevaru Ponzijeve šeme.

Ove zanimljive činjenice o Floridi su mnogima pale na pamet kada se pročulo da je Ivanka baš u toj državi iznenada dala 31 milion dolara za prazno zemljište i to samo nekoliko nedelja pre nego što će potodicu Tramp prestati da štiti predsednički imunitet njenog oca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija