• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2021

18:38

PROBLEMI SA SNADBEVANJEM ZABRINULI EVROPU! Italija preispituje svoj plan vakcinacije!

Vesti

PROBLEMI SA SNADBEVANJEM ZABRINULI EVROPU! Italija preispituje svoj plan vakcinacije!

Podeli vest

Italija je morala da smanji svoj dnevni broj vakcinacija protiv kovid-19 za više od dve trećine i moraće da preispita ceo svoj program vakcinacije u slučaju da se problemi sa snabdevanjem nastave, izjavio je danas visoki zdravstveni zvaničnik Franko Lokateli

Vakcinacije su pale na 20.000-25.000 dnevno sa vrhunca od preko 90.000 pre oko dve nedelje, nakon odlaganja isporuka američkog proizvođača lekova Fajzer, rekao je Lokateli, šef italijanskog višeg zdravstvenog saveta, prenosi Rojters.

Sad kad je britanska AstraZeneka takođe upozorila na smanjenja isporuka svojih doza - čak i dok čekaju odobrenje za upotrebu u EU - Italija će možda morati da izmeni svoj plan vakcinacije, rekao je Lokateli na konferenciji za novinare.

Foto: REUTERS/Dado Ruvic

Rim je zapretio tužbom protiv kompanije Fajzer koja je prošle sedmice saopštila da privremeno usporava isporuke Evropi kako bi napravila promene u proizvodnji koje bi povećala proizvodnju.

Isporuke Fajzerovih vakcina za Italiju bile su ove nedelje za 29 odsto niže, a sledeće nedelje će biti manje za 20 odsto, mada bi od 1. februara trebalo da se vrate na dogovoreni nivo, rekao je Lokateli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija