• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.01.2021

11:43

DOLIJAO NAJBOGATIJI NARKO BOS NA SVETU! Štitili ga tajlandski kikbokseri, za noć trošio 66 miliona dolara /video/

Vesti

DOLIJAO NAJBOGATIJI NARKO BOS NA SVETU! Štitili ga tajlandski kikbokseri, za noć trošio 66 miliona dolara /video/

Podeli vest

Holandska policija uhapsila šefa jedne od najvećih narko-bandi sveta

Holandska policija uhapsila je šefa jedne od najvećih svetskih narko-bandi. Smatra se da je Si Če Lop, kanadski državljanin rođen u Kini, vođa organizacije koja dominira na ilegalnom tržištu droga u Aziji vrednom 70 milijardi dolara.

Za njim je izdata poternica u Australiji, u kojoj stoji da je on jedan od najtraženijih begunaca na svetu. Če Lopa je policija zadržala na amsterdramskom aerodromu Šipol, a Australija će verovatno uskoro da zatraži njegovo izručenje.

Australijska savezna policija (AFP) veruje da je "Firma", poznata i kao Sin Gor, odgovorna za do 70 odsto svih ilegalnih droga koje pristižu u zemlju pa 56-godišnjaka zbog toga upoređuje s meksičkim narkobosom El Čapom.

AFP je navodno pratio Če Lopa više od deset godina pre nego što je uhapšen u petak dok se spremao da se ukrca na let za Kanadu. U policijskom saopštenju se navodi da je poternica izdata 2019. godine, a policija u Holandiji postupila je po obaveštenju Interpola.

Rojters je 2019. objavio posebnu reportažu o Če Lopu, opisujući ga kao "najtraženijeg čoveka u Aziji". Citirao je procene UN-a prema kojima su prihodi "Firme" u 2018. godini samo od prodaje metamfetamina iznosili oko 17 milijardi dolara.

Za veče potrošio 66 miliona dolara

Policija smatra da se Si Če Lop poslednjih godina selio između Makaa, Hong Konga i Tajvana. Pre toga je proveo devet godina u zatvoru nakon što je uhapšen zbog trgovine drogom u SAD-u 1990-ih.

Često su ga štitili tajlandski kikbokseri, a navodno je u jednoj noći u kasinu u Makau jednom prilikom izgubio 66 miliona dolara, navodi DW.

Australijski mediji opisali su njegovo hapšenje kao "najvažnije" hapšenje savezne policije u poslednjih dvadeset godina


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija