• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

25.01.2021

08:00

RUSIJA NIJE ZABORAVILA ŠTA SU JOJ NACISTI UKRALI, MOSKVA KREĆE PO SVOJE - 5.872 rukopisa, hronike i rukom pisane knjige, ali i mitski Agrikov mač?!

Vesti

RUSIJA NIJE ZABORAVILA ŠTA SU JOJ NACISTI UKRALI, MOSKVA KREĆE PO SVOJE - 5.872 rukopisa, hronike i rukom pisane knjige, ali i mitski Agrikov mač?!

Podeli vest

Nacistička Nemačka, koja je ostavila krvavi trag u istoriji, ostala je upamćena ne samo po monstruoznim zločinima protiv čovečnosti, već i po tome što je njeno vrhovno rukovodstvo imalo slabosti prema okultnoj nauci. Tokom ratnih godina, SSSR je izgubio ne samo dragocene predmete, već i 5.872 vredna rukopisa, hronike i rukom pisane knjige. Međutim, ne treba računati na činjenicu da je Rusija zaboravila šta joj se s pravom duguje

Dolaskom na vlast Adolfa Hitlera u Nemačkoj, pristalice nacizma su počele aktivno da pišu sopstvenu ideologiju zasnovanu na superiornosti arijevske rase.

U pokušaju da pronađu odgovore u prošlosti, uključujući i mitsku Hiperboreju, Nemci su se nadali da će napraviti pomak u nauci.

Naročito velike nade su polagali na drevne artefakte koji su se nalazili ne samo u Nemačkoj, već i daleko izvan njenih granica.

Pokrenuvši Drugi svetski rat, nacisti su želeli da u potpunosti iskoriste šansu da se u njihovom posedu nađu istorijske vrednosti drugih zemalja.

RADOVANA LOVILI I EKSPERTI CIA ZA NLO, TAJNI DOKUMENTI UGLEDALI SVETLOST DANA! Kako je Karadžićeva straža ubila 10 britanskih specijalaca!

Sovjetski Savez nije bio izuzetak; sa okupirane teritorije nacisti su plen prevozili vozovima. Međutim, izdvajaju se dva artefakta za kojima su tragali zaposleni u Anenerbeu. Radi se o Fedejinoj dijademi i Agrikovom maču. 

Krunu od čistog zlata otkrili su sovjetski arheolozi 1925. godine u blizini sela Markofka, na Krimu. Nacisti su ovo mesto proglasili mestom za sahranu čuvene kraljice ratnika Fedeje. Čak i pre rata, pokušali su da se domognu tog artefakta, ali je sovjetska strana odbila da proda dragulj.

Tokom rata, dijadema je odneta u Armavir i predata na čuvanje komesaru partizanskog odreda I. Malkovu. Posle toga joj se gubi trag. Istoričari veruju da su Nemci ipak uspeli da dođu do krune i odnesu je u Nemačku 1942. Procenjuje se da je sa njom u koferu bilo još 718 vrednih artefakata.

IMA LI OVAKVA BIH IKAKVOG SMISLA! Novi skandal trese Sarajevo, posle Bakira - "Srbi su loš narod", ambasador Hajrić promoviše Alijinu Islamsku deklaraciju!

Što se tiče mača Agrikov, istorija uopšte ne daje jasne odgovore. Moguće je da predmet, koji je, kako su verovali nacisti posedovao vlast nad ljudima i sposobnost da ubije đavola, uopšte nije postojao.

Međutim, i sam Hitler je toliko verovao u njega da je čak povukao Guderijanov tenkovski korpus iz napada na Moskvu i poslao ga u Rjazanj, gde su članovi odreda Anenerbe tražili mač.

Tokom ratnih godina, SSSR je izgubio ne samo dragocene predmete, već i 5.872 vredna rukopisa, hronike i rukom pisane knjige.

Trenutno je vraćeno samo 15% onoga što su nacisti uspeli da iznesu iz zemlje.

RUSIJA PRAVI NOVU GENERACIJU LOVACA-PRESRETAČA, MIG-41 RUŠITI SATELITE U ORBITI ZEMLJE! Šta reći, šta je sledeće?!

Međutim, ne treba računati na činjenicu da je Rusija zaboravila šta joj se s pravom duguje. Dolazi vreme kada će Moskva vratiti oteto.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija