• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.02.2021

23:00

OVA ZEMLJA IMA NAJSTROŽI KARANTIN, A KORONA JE SATIRE! Mrtvi leže po ulici, zdravstveni sistem u haosu! /VIDEO/

Vesti

OVA ZEMLJA IMA NAJSTROŽI KARANTIN, A KORONA JE SATIRE! Mrtvi leže po ulici, zdravstveni sistem u haosu! /VIDEO/

Podeli vest

U Boliviji se tela gomilaju po kućama i na ulicama, pa se ponavljaju stravične slike od prošlog leta kada je smrtonosni nalet preplavio zdravstveni sistem u zemlji

Bolivijska policija kaže da je u januaru pronašla 170 tela ljudi za koje se smatra da su umrli od koronavirusa, a zdravstveni zvaničnici kažu da su jedinice intenzivne nege pune.

- Kada umre 10 ili 20 pacijenata, njihovi kreveti su ponovo puni za nekoliko sati - rekao je Karlos Hurtado, epidemiolog javnog zdravlja u Santa Cruzu, najvećem gradu Bolivije.

Prošlog leta, uz ograničena testiranja, oskudne resurse i političku krizu koja je potresala zemlju, radnici su skupljali do 150 tela dnevno, 15 puta više od normalnog iznosa prethodnih godina, rekao je tada glavni forenzički zvaničnik zemlje.

 

 

Broj smrtnih slučajeva u Boliviji je ponovo u velikom porastu kao posledica drugog talasa koronavirusa, uprkos što zemlja važi za jednu od zemalja sa najstrožim karantinskim merama na svetu. 

Prema podacima worldmetersa, Bolivija ima 11,769,393 stanovnika i 229,187 zaraženih, dok je do sada zabeleženo 10,864 smrtnih slučajeva od koronavirusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija