• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

16.02.2021

09:19

NATO OBJAVIO DA JE SPREMAN ZA SUKOB SA RUSIJOM! Stoltenberg: Treba poslati jasan signal!

Vesti

NATO OBJAVIO DA JE SPREMAN ZA SUKOB SA RUSIJOM! Stoltenberg: Treba poslati jasan signal!

Podeli vest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je Alijansa spremna kako za konfrontaciju sa Rusijom, tako i za saradnju, ali da sve zavisi od stava Moskve, piše španski list „Mundo“

„Verujem da Rusiji treba poslati jasan signal – ako oni žele sukob, mi smo spremni. Ako oni žele da sarađuju, biće nam drago“, rekao je Stoltenberg, istakavši da je Alijansa spremna da „štiti svoje članice“.

Prema njegovim rečima, dijalog sa Rusijom treba da se zasniva „na sili, na čvrstini“.

„Ali, mi takođe treba da razgovaramo sa Rusijom. Među obuzdavanjem i dijalogom nema protivrečnosti. Čak i ako ne verujemo da odnosi sa Moskvom mogu biti bolji, treba da nastavimo da razgovaramo, jer je neophodno da se održavaju važne veze i odnosi“, rekao je on.

Stoltenberg je podsetio da su Rusi „njihovi susedi, da postoje interesi i da treba izbegavati incidente, posebno na granicama“.

„Kao norveški političar imam veliko iskustvo u radu sa Rusijom i znam da je to moguće“, konstatovao je on.

Ranije je Stoltenberg saopštio da će ministri odbrane država-članica NATO-a razgovarati o povećanju finansiranja vojnih aktivnosti Alijanse u blizini ruskih granica. Kako je rekao, namerava da predloži da se poveća finansiranje osnovne aktivnosti obuzdavanja i odbrane Alijanse.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stojan

pre 3 godine

Kako su se Nemacke spojile ne prestaje pretnja miru u Evropi. Jedno od prvih stvari sto su "ostvarili" je bila da rasparcaju Jugolsaviju bas kao sto je to i Hitler uradio pa onda sve drugo po redu. Oko sebe su sakupili vec dokazane fasiste koji su spremni da rade prljave poslove Nemaca bas kao u vreme Hitlera.

Istina

pre 3 godine

Rečenica Jensa bi trebalo da glasi: "Ako će Rusija da sarađuje sa nama pod našim uslovima, biće nam drago!"

Musa

pre 3 godine

Kako će Rusi da vas slupaju jedan dan , nećete znati šta vas je snašlo ?!?! A onda ćete morati da objasnite vašim građanima ko vas je terao da čačkate mečku !

KIR SRBIN

pre 3 godine

јеанс-Кад примиш сигнал да су и Руси спремни за рат са вама они ће већ бити пред Берлином. Хоћеш да ратујеш са Русијом, а доакаше вам неки у сандалама и сукњицама са трећеразредном категоријом (из ковачких радионица) Калашњикова и РПГ-а.

zora

pre 3 godine

Prestanite vec jednom da obmanjujete narod sa izmisljenim neprijateljem. Cilj je ekspansionisticko osvajanje sveta,pljacka prirodnih resursa drzava,VLADANJE. Steta po vas je vam Rusija i Kina to nece dozvoliti.Dole USA.

Cika Sale

pre 1 godinu

Pa da nemci i EU se spajaju i udruzuju a mi slepci se rasparcavamo u neke nebitne drzavice po tome se vidi koliko smo glupi i daemo zbog toga jednog dana i nestati ali nemojmo onda drugoga da krivimo sve sto nam se dogadja za sve smo sami krivi. Lepo je onaj rekao snaga klade valja a um caruje e mi ga nemamo mozemo samo klade da valjamo i da radimo za drugoga.

Dejan

pre 1 godinu

Voleo bi da svi ovi što pozivaju na rat budu u prvim redovima.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17