• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Fakti

22.02.2021

21:33

SRBIJO, KAKO NA OVO ODGOVORITI?! AMERI, DOSTA FOLIRANJA, OVO JE ZBOG KIM, RUSIJE I KINE, A NE ANKARE! Pentagon pretvara Grčku u američku vojnu tvrđavu!

Vesti

SRBIJO, KAKO NA OVO ODGOVORITI?! AMERI, DOSTA FOLIRANJA, OVO JE ZBOG KIM, RUSIJE I KINE, A NE ANKARE! Pentagon pretvara Grčku u američku vojnu tvrđavu!

Podeli vest

Amerikanci šire i pojačavaju svoje vojno prisustvo u Grčkoj. Najnovija verzija grčko-američkog sporazuma o vojnoj saradnji omogućava Pentagonu da u narednim godinama koristi desetine novih vojnih objekata na teritoriji Grčke

Taj dokument predviđa proširenje američke baze Suda, omogućava Amerikancima  da koriste infrastrukturu grčkih vojnih baza baza Stefanidis, Larisa i Aleksandrupolis.           

Amerikancima će biti dozvoljeno da - u dogovoru sa zvaničnom - koriste bilo koji vojni objekat u Grčkoj.

Ranije su SAD imale samo vojnu bazu na Kritu.

Prema atinskom listu „To Vima", Vašington sada insistira i na tome da sporazum važi barem pet godina - da ne mora da se iznova osnažuje svake kalendarske godine.
           
SAD žele i nove lokacije. Navodno je Pentagon već „tipovao više od 20".
           
To Vima navodi: "O otvaranju nove stalne baze poput one na Kritu zasad se ne razgovara. U oblastima u kojima Amerikanci žele raspoređivanje svojih vojnika - grčke i američke trupe već prolaze zajedničku obuku ili se tamo već nalazi infrastruktura NATO. Zato primena sporazuma neće biti teška".

OVO MORATE PROČITATI! VELIKOSRPSKI HEGEMONIZAM - SVIMA MAJKA, SAMO SRBIMA MAĆEHA! Brutalno razoblčavanje jedne od najvećih izmošljotina u Jugoslaviji!

Mnogi u Grčkoj intenziviranje vojne saradnje sa SAD povezuju sa dolaskom u Atinu Džefrija Pajeta koji je od 2013. do 2016. bio američki ambasador u Ukrajini, a u Moskvi smatraju da je odigrao ključnu ulogu u izvođenju 2014-te državnog prevrata u Kijevu.
           
Neki vojni eksperti ukazuju da se američki vojni interes za Grčku naglo pojačao otkako je Turska kupila ruske raketne PVO sisteme S-400.

S druge strane, brojni vojni analitičari tvrde da Anerici nije meta Turska, već pre svega Rusija, koja je sve prisutnija na Balkanu, a posebnio u Srbiji. 

PROCURELA DEPEŠA ANBASADORA SAD U LAŽNOJ DRŽAVI! Kosnet: Na granici smo pucanja, ovsko više ne može! MAJSTORI, DOĐITE U SRBIJU DA VAM REŠIMO PROBLEM!

U tom kontekstu, ne treba zaboraviti ni Kosovo u koje je Vašington uložio i značajna materijalna sredstva, alii svoj kredibilitet. Američkim generalima je jasno da lažna država ne može da pobedi , ukoliko bi ušla u konflikt sa Srbijom  

Foto: Fotoilustracija/pixabay

Osim toga, ne treba zaboraviti da na taj način zaustavljaju u Kinu koja je preko luke Pirej bezmalo zagospodarila Evropm. Sada se kineski put, brza pruga do Budimpešte, gasovod, ali i mnogi drugi projekti koje su instalirali Peking i Moskva pod kontrolom Pentagona.

Tačnije mogu ih prekinuti u svakom trenutku!!!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 3 godine

Toliko meta na takom malom mest. Sto Dijabek rece borit cemo se u hladu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija