• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.03.2021

12:06

HAKERI PROBILI ZAŠTITU MAJKROSOFTA! Nikome nije jasno KAKO im je to pošlo za rukom, za napade optužena OVA ZEMLJA!

Vesti

HAKERI PROBILI ZAŠTITU MAJKROSOFTA! Nikome nije jasno KAKO im je to pošlo za rukom, za napade optužena OVA ZEMLJA!

Podeli vest

Najmanje 10 različitih hakerskih grupa iskoristilo je nedavno otkrivene nedostatke softvera Majkrosoft pošte, za napade širom sveta, objavila je danas kompanija za kibernetičku zaštitu ESET u blogu

U objavi ESET navodi se da već postoje znaci eksploatacije sajber-kriminala, pri čemu je jedna grupa specijalizovana za krađu računarskih resursa za eksploataciju kripto valute, prenosi Rojters.

ESET je imenovao i devet drugih grupa usmerenih na špijunažu za koje tvrdi da su iskoristile nedostatke da bi provalile u ciljane mreže - od kojih se neke drugi istraživači povezali sa Kinom.

Majkrosoft je za hakovanje optužio Kinu, a kineska vlada poriče bilo kakvu ulogu.

Zanimljivo je da je nekoliko grupa izgleda znalo za probleme pre nego što ih je Majkrosoft objavio 2. marta, navodi Rojters.

Ben Rid, direktor kompanije za kibernetičku bezbednost FireEie, rekao je da ne može da potvrdi detalje u poruci ESET-a, ali rekao je da je njegova kompanija takođe primetila "više verovatno kineskih grupa" koje koriste Majkrosoftove nedostatke u različitim talasima.

Iz ESET-a dodaju da je "vrlo neobično" da toliko različitih grupa za sajber špijunažu ima pristup istim informacijama pre nego što budu objavljene u javnosti.

Nagađa se da su ili informacije "nekako procurile" uoči Majkrosoftove najave ili ih je otkrila treća strana koja pruža informacije o ranjivosti sajber špijunima, prenosi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

- Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica – priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija