• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.03.2021

22:17

BAJDEN POTPISAO SPORAZUM KOJI ĆE SPASTI AMERIKU! Zakon o novoj pomoći vredan 1,9 milijardi dolara!

Vesti

BAJDEN POTPISAO SPORAZUM KOJI ĆE SPASTI AMERIKU! Zakon o novoj pomoći vredan 1,9 milijardi dolara!

Podeli vest

Predsednik SAD Džo Bajden potpisao je u četvrtak zakon o novoj pomoći zbog pandemije, vredan 1,9 milijardi dolara, koji je prethodno usvojen u Kongresu

Predsednik je, prema prvobitnom planu, trebalo da potpiše takozvani "Plan za spasavanje Amerike" u petak.

- Cilj ovog istorijskog zakona je obnova temelja ove zemlje - poručio je Bajden uoči potpisivanja, preneo je Glas Amerike.

Foto: AP/Photo

Džo Bajden

Novi paket pomoći, peti od izbijanja pandemije, između ostalog obuhvata direktnu isplatu 1.400 dolara većini Amerikanaca, stotine milijardi dolara za državne i lokalne vlade, te više novca za distribuciju vakcina protiv kovida.

Predsednik Bajden će večeras obeležiti godišnjicu proglašenja pandemije korona virusa i zatvaranja zemlje da bi se suzbilo širenje kovida obraćanjem javnosti, u kojom će podsetiti na izgubljene živote, ali i izraziti nadu u budućnost kako se ubrzava tempo vakcinacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija