• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

20.03.2021

17:47 >> 18:10

USKORO NEĆE BITI RAZLIKE IZMEĐU ČOVEKA I NJIH! Rusija pravi HIPERREALISTIČNU veštačku kožu!

Vesti

USKORO NEĆE BITI RAZLIKE IZMEĐU ČOVEKA I NJIH! Rusija pravi HIPERREALISTIČNU veštačku kožu!

Podeli vest

Ruska kompanija za proizvodnju robota "Promobot" otvara Odeljenje za istraživanje i razvoj, laboratoriju i kancelariju u Vladivostoku gde namerava da pravi hiperrealističnu veštačku kožu, saopštila je kompanija

"Promobot' otvara razvojni centar i kancelariju u Vladivostoku. To je već druga kancelarija kompanije u Rusiji i četvrta u svetu. Dalekoistočno odeljenje je usredsređeno na proizvodnju čovekolikih robota 'Robo-C', stvaranje veštačke kože i 3D-modela androida za dalju proizvodnju robota", precizirala je kompanija.

Prema navodima kompanije, u novoj kancelariji, koju je, između ostalog, finansirao Dalekoistočni fond za visoke tehnologije (DFVT), radiće centar za 3D modelovanje humanoidnih robota i laboratorija za rad sa polimerima u kojoj će biti pravljena hiperrealistična veštačka koža. U okviru kancelarije će raditi i predstavništvo za rad sa azijsko-pacifičkim regionom.

"Sada je glavni zadatak našeg tima da humanoidne robote učinimo ne samo realističnim, već i atraktivnim, da unesemo estetiku u taj pravac. U Vladivostoku imamo sve uslove za to i uveren sam da ćemo u bliskoj budućnosti napraviti kvalitativni skok u industriji", izjavio je direktor dalekoistočnog odeljenja, skulptor i dizajner Petar Čegodajev.

S druge strane, kancelarija u Permu, u kojem je 2015. godine i osnovana kompanija „Promobot“, nastaviće sa pravljenjem metalnog okvira za "Robo-C", hardvera i softvera za upravljanje pokretnim delovima robota. Pored toga, u Permu je sačuvan celokupan razvoj uslužnih robota modela V4.

Kompanija "Promobot" je najveći proizvođač autonomnih uslužnih robota u Rusiji, Severnoj i Istočnoj Evropi. "Promoboti" se koriste kao administratori, promoteri, konsultanti, vodiči i portiri koji zamenjuju zaposlene ili im pomažu.

Roboti već rade u Muzeju savremene istorije Rusije, "Sberbanci", aerodromu Baltimor-Vašington, "Dubai molu" i drugim mestima. Svi proizvodi kompanije se prave u Rusiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija