• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

26.03.2021

22:25

PESKOV MOŽDA NAGOVESTIO KOJIM CEPIVOM SE PUTIN VAKCINISAO! Odao ga ovaj detalj!

Vesti

PESKOV MOŽDA NAGOVESTIO KOJIM CEPIVOM SE PUTIN VAKCINISAO! Odao ga ovaj detalj!

Podeli vest

Portparol Кremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da je ruski predsednik Vladimir Putin u utorak primio jednu od ruskih vakcina protiv korona virusa, ali je odbio da obelodani koju. Sa stanovišta Peskova, to nije preterano važan detalj

Suočen sa pitanjima novinara, jednostavno je tvrdio da su -sve tri ruske vakcine apsolutno pouzdane, apsolutno efikasne i apsolutno bezbedne-

Međutim, on to, barem za sada, ne može da tvrdi. Tri ruske vakcine - Sputnjik V (prvobitno registrovan kao Gam-COVID-Vac), EpiVacCorona i CoviVac registrovalo je rusko Ministarstvo zdravlja, ali za druge dve još nisu objavljene efikasnosti i bezbednosti.

Studija efikasnosti vakcine EpiVacCorona je u toku, ali još nema izjava o rezultatima. A Centar Čumakov još nije počeo da proučava efikasnost vakcine CoviVac.

Što se tiče bezbednosti ove dve vakcine, postoje preliminarni podaci dobijeni na maloj grupi dobrovoljaca, ali oni tek treba da budu objavljeni u naučnim časopisima.

Do sada postoje samo objavljeni podaci o efikasnosti i bezbednosti za Sputnjik V.

Da li je Peskov dao neki nagoveštaj?

Foto: Reuters


- Ovo je bila prva doza, shodno tome, druga je za tri nedelje - rekao je portparol Кremlja na pitanje da li će Putin biti revakcinisan.

On time nije precizirao koju je vakcinu Putin primio, ali je svakako suzio opcije.

Korisnici Tvitera predpostavljaju da je reč o Sputnjik V

Кorisnici Tvitera odmah su pretpostavili da se Peskov poziva na Sputnjik V, jer ova vakcina ima dve različite doze koje se daju sa tri nedelje razmaka. Međutim, problem sa ovom pretpostavkom je to što EpiVacCorona takođe zahteva dve doze, koje se u skladu sa uputstvima daju u "intervalu od najmanje 14 do 21 dan“.

To znači da se ne može isključiti mogućnost da je Putin dobio vakcinu EpiVacCorona, mada je to manje verovatno. To bi bio i prilično čudan izbor, s obzirom na to da postoji mnogo više naučnih podataka o Sputnjiku V nego o ovom cepivu.

Foto: AP PHOTO

Dmitrij Peskov

Vakcina CoviVac ne se definitivno ne uklapa u opis jer se ovo cepivo daje u razmaku od dve nedelje.

Peskov je otkrio i da Putin, drugi dan od vakcinacije, i dalje nema neželjene reakcije na cepivo i da se dobro oseća.

- Predsednik nema sporedne efekte, oseća se dobro i dobro je podneo vakcinu - rekao je Peskov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija