• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/Daily mail

27.03.2021

09:30

NAŠLI SU JE SILOVANU I ZADAVLJENU NA ZADNJEM SEDIŠTU, policija je 41 godinu tapkala u mestu, a sada je zahvaljujući jednom detalju na pomolu rasvetljenje strašnog zločina!

Vesti

NAŠLI SU JE SILOVANU I ZADAVLJENU NA ZADNJEM SEDIŠTU, policija je 41 godinu tapkala u mestu, a sada je zahvaljujući jednom detalju na pomolu rasvetljenje strašnog zločina!

Podeli vest

Nakon DNK analize, u američkoj državi Kanzas uhapšen je Džejms Herman Daj (64) pod optužbom za ubistvo Evelin Kej Dej (29) u novembru 1979. godine!

Protiv uhapšenog Daja je podignuta optužnica za silovanje i ubistvo prvog stepena, preneo je CNN.

Daj živi u gradu Vičita, u Kanzasu, i trenutno se nalazi u okružnom zatvoru Sedžvik gde čeka na izručenje okrugu Vild, saopšteno je iz kancelarije tužilaštva u Vildu.

Sve je počelo kada su istražitelji nerešenih zločina zatražili od FBI-ja da se ispitaju sumnjivi DNK uzorci.

Foto: Weld County Sheriff's Office

Fotografija osumnjičenog iz mlađih dana... Džejm Herman Daj

Tog kobnog 27. novembra 1979. godine Stenli Dej, suprug Evelin Kej prijavio je njen nestanak policijskoj upravi Evans. Ona je, potom, nađena mrtva na zadnjem sedištu svog crvenog karavana "nisan detsan". Bila je zadavljena kaišem svog kaputa. Utvrđeni je i da je bila silovana.

Vlasti su u maju prošle godine ponovo otvorile slučaj nakon što je Biro za istrage u Koloradu utvrdio da se DNK sperme pronađena na ženi ne podudara sa DNK njenog supruga, a u avgustu je stigao izveštaj u kojem se potvrđuje da se sperma osumnjičenog Džejmsa Daja podudara sa onom nađenom na žrtvi.

 

 

Njegov NK nađen je i na rukavu Evelin Kej i na tragovima ispod noktiju uzetih sa njene desne ruke.

Daj je upao policiji u oči zbog duge kriminalne istoriju i više prestupa sa krivičnim delima u Koloradu i Kansasu koji su uključivali i seksualnio napad na dete. Takođe je utvrđeno da je pohađao nastavu u neposrednoj blizini mesta gde je žrtva radila u vreme njenog ubistva. Potom je klupko počelo munjivetom brzinom da se odmotava.

Optuženi Daj je negirao da je počinio zločin, tvrdi da nije poznavao Dejovu, kao i da nikada nije čuo za to ubistvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U Rusiji zabeležen PORAST BROJA TERORISTIČKIH ZLOČINA!
Planeta

U Rusiji zabeležen PORAST BROJA TERORISTIČKIH ZLOČINA!

U Rusiji je evidentiran porast broja terorističkih zločina u prva dva meseca ove godine od 14 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, dok je broj ekstremističkih krivičnih dela u istom periodu porastao za 12,9 odsto, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije

21.03.2021

12:04

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija