• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo.rs

28.03.2021

20:37

OVAKO ĆE IZGLEDATI KOVID PASOŠI! Evropski komesar predstavio zdravstveni sertifikat! /VIDEO/

Vesti

OVAKO ĆE IZGLEDATI KOVID PASOŠI! Evropski komesar predstavio zdravstveni sertifikat! /VIDEO/

Podeli vest

Evropski komesar za jedinstveno tržište Tijeri Breton predstavio je danas u intervjuu za nekoliko francuskih medija "evropski zdravstveni sertifikat" o vakcinaciji protiv korona virusa koji će od 15. juna biti dostupan građanima, ali je dodao da neće biti obavezan

 Znamo kako će izgledati budući zdravstveni sertifikat koji će biti dostupan od 15. juna. To će biti dokument sa informacijama o vakcinaciji i antitelima razvijenim protiv korona virusa - rekao je Breton.

Istakao je da sertifikat biti dostupan u digitalnoj verziji ili na papiru. Dodao je da bi trebalo da ga izdaju ministarstva zdravlja zemalja Evropske unije.

Sertifikat, ili pasoš, kako ga neki mediji nazivaju, imaće podatke o državljanstvu, vrsti vakcine i o antitelima.

 - U dokumentu će biti vaše ime, prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj pasoša overen QR kodom, da li ste vakcinisani ili ne, vrsta vakcine i da li ste bili nosilac virusa - rekao je Breton koji je francuskim novinarima pokazao verziju tog sertifikata.

Breton je rekao da postoji mogućnost da dokument, iako nije obavezan, bude preporučen za putovanje avionom, učešće na nekom važnom događaju ili za ulazak na neko javno mesto. U nedostatku tog dokumenta, biće neophodan negativan test na korona virus.

Evropski komesar je u istom intervjuu rekao da će ubrzanje isporuka vakcina omogućiti Evropi da ugleda "svetlost na kraju tunela", uprkos trećem talasu epidemije korona virusa koji se širi Evropom.

"Sada u Evropi imamo 52 fabrike koje rade 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji" za proizvodnju vakcina protiv korona virusa, rekao je Breton.

Breton je rekao da Evropa ima kapacitet da proizvede i isporuči za svoje građane 360 miliona doza planiranih za kraj drugog kvartala i 420 miliona potrebnih da bi se kolektivni imunitet postigao do sredine jula.

Evropski komesar je nedavno rekao da bi Evropa mogla da postigne kolektivni imunitet do 14. jula.

- Vidimo svetlost na kraju tunela - rekao je Breton i dodao bi trebalo još nekoliko nedelja da se širenje virusa ograniči i da se istovremeno poveća broj vakcinisanih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 3 godine

KRETENIZAM EVROPSKE UNIJE!!!!!!!!!!!KAO STO JE HITLER STAVLJAO ZIDOVIMA ZVEZDU I UVEO AUSWEIS

Penzioner

pre 3 godine

Pu smradovi demokratski !!! Kako vas nije sramota "zastitnici ljudskih prava" iz EU ?????

Rade

pre 3 godine

Prvo vakciniši sve svoje građane, pa onda pravi pasoš, pizda ti materina nenormalna ! ! ! Još nemaš vakcine, a praviš pasoš ! ! !

kosovojesrpsko

pre 3 godine

To je EU sad pitanje zivota i smrti, kako ce izgledati covid pasosi. Zemlje nemaju vakcina a oni vec osmislili i pasose.

Perica

pre 3 godine

A šta ćemo ako gospoda iz EU žele da putuju u Kinu? Tamo važe samo sinofarm vakcine. Okačite vi te potvrde na d..e .

Alex

pre 3 godine

Fašističke legitimacije. Ne smemo da pristanemo, nikada!

Goran

pre 3 godine

Ovaj, a i svi iz evropske unije nisu normalni. Nemaju vakcine ali imaju pasose, birokratija nesposobna, pukli su, raspali se al jos im niko nije reko.

Dobrivoje038

pre 3 godine

Nista novo kod Thierry Breton, kada je bio ministar mnogo je pricao a vrlo malo radio, kao i danas ! Sto vredi 52 fabrike vakcine kada nemamo vakcinu

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija