• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

11.04.2021

11:05

BRITANSKI MEDIJI ZABRINUTI?! Najavljuju pojačanje ruske armije novom specijalnom jedinicom UDARNIH ROBOTA! /VIDEO/

Vesti

BRITANSKI MEDIJI ZABRINUTI?! Najavljuju pojačanje ruske armije novom specijalnom jedinicom UDARNIH ROBOTA! /VIDEO/

Podeli vest

U ruskoj vojci će se uskoro pojaviti specijalna jedinica tenkovskih robota, piše britanski list "Dejli mejl"

Prema pisanju lista, jedinica će biti opremljena sa 20 udarnih robota.

S tim u vezi, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da će u bliskoj budućnosti u vojno-istraživačkom centru biti razrađeni oblici njene upotrebe.

U članku „Dejli mejla“ opisani su različiti modeli borbenih bespilotnih vozila, uključujući „Uran-9“, a takođe su prikazani snimci njihovog rada tokom testiranja. Čitaoci su aktivno komentarisali članak.

- Rusija troši na odbranu manje od 70 milijardi dolara, NATO preko 1,3 biliona, a čini se da Rusija ima bolji rezultat za tu sumu novca - napisao je korisnik mike1450.

Jedan od komentara na članak bio je: "Ratovi robota".

 

 

- Verovatno radi kao automatsko punjenje na T-72! Rusija je uvek stavljala akcenat na automatizaciju, pritom je otkrila da ona ne funkcioniše dobro kao čovek! - napisao je mickeej.

Korisnik Comite Espartaco smatra da je pogrešno smatrati da u ratu sve zavisi od tehnologija i da je tehnološka prednost samo deo pitanja pobede.

- Ako se njima upravlja na daljinu, mora postojati neki oblik telemetrije za njihovo upravljanje, najverovatnije pomoću radio-signala. Pitam se koliko bi bilo realno da se onesposobi zvuk ili da se bar ometaju ti signali? - pita se All_Hope_Is_Gone.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija