• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

13.04.2021

18:45

HRVATSKA NEĆE DOZVOLITI SRBIJI DA UĐE U EU, ako je i bilo dileme, sada je više nema! MILANOVIĆU, REŠI SUDBINU NESTALIH SRBA U RH, PA ONDA DELI LEKCIJE!

Vesti

HRVATSKA NEĆE DOZVOLITI SRBIJI DA UĐE U EU, ako je i bilo dileme, sada je više nema! MILANOVIĆU, REŠI SUDBINU NESTALIH SRBA U RH, PA ONDA DELI LEKCIJE!

Podeli vest

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović jasno je stavio do znanja će "lijepa njihova" sprečiti ulazak Srbije u EU

Milanović je razgovarao sa predstavnicima udruženja veterana, a glavne teme su bile rešavanje sudbina nestalih hrvatskih boraca i civila, tužbe hrvatskih logoraša protiv Srbije i moguća ratna odšteta zbog, kako se tvrdi, "agresije na Hrvatsku", navodi se u saopštenju iz kabineta hrvatskog predsednika.

Milanović: Rešenje pitanja nestalih pre ulaska Srbije u EU

Milanović je rekao na sastanku da smatra kako Srbija, pre ulaska u Evropsku uniju, mora otkriti gde se nalaze posmrtni ostaci nestalih branitelja i civila.

- Pitanje nestalih mora se rešiti pre ulaska Srbije u EU. Znamo da naši susedi znaju, i moraju znati, puno više o nestalima nego što čine i pokazuju. To pitanje je ljudsko, simbolično i državno - naveo je Milanović.

SRBIJA SARAJEVU VAKCINE I POMOĆ, SARAJEVO SRBIMA UVREDE! DRAŽI IM FAŠISTI I ZLOČINCI OD TESLE I PUPINA, ŠANTIĆA! Toliko o tome koliko nas poštuju!

Govoreći o pitanju ratne odštete i tužbi hrvatskih logoraša, Milanović je ukazao na realne pravne prepreke koje postoje, navodi se u saopštenju.

Predsedniku Hrvatske bi bilo mnogo pametnije da se pozabavi rešavanjem sudbine nestalih Srba u Hrvatskoj, pa tek onda da deli lekcije!

Podsetimo, na spisku nestalih nalazi se još najmanje 700 Srba, čija sudbina je nepoznata i koji su najverovatnije stradali tokom građanskog rata u Hrvatskoj!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maki

pre 3 godine

Ha ha ha slepo crevo Evrope njih niko nista i nepita.

zora

pre 3 godine

Ti Milanovicu nisi konj, ti si nilski konj. Nikako da ukapirate da vi igrate kako drugi sviraju. Za vas odlucuju EU i NATO. Nemoj da se pravis vecim nego sto jesi.

Mikeli

pre 3 godine

Nije nikakva šteta ako ne uđemo u eu.i onako svi trče u srbiju.možda srbija treba da napravi svoju uniju.Srpska unija je pravo rešenje za balkan

englezii

pre 3 godine

Svakako ali bez ustasa ! Lepo im je rekao G Vucic ! Ne treba davati ustasama vakcine jer oni su uspesna drzava iz EU i snaci ce se oni ! Ja im ne bih dao i da bacamo a njima treba za spas nazovi - nacije !

milovan

pre 3 godine

I bas ce hrvatska da stopira,a druge mocne drzave ce da slusaju.??? Pa kada su prosjaci EU odlucivali o necemu. Sve dok hrvatska zivi od donacija EU,nje se nepita nista. Trci slon i mis preko mosta,i kaze mis slonu. Ala tutnjimo. Tako i NDH-a.

kosovojesrpsko

pre 3 godine

Milanović je rekao na sastanku da smatra kako Srbija, pre ulaska u Evropsku uniju, mora otkriti gde se nalaze posmrtni ostaci nestalih branitelja i civila. - Zanimaju li Milanovica i onih 350 000 prognanih Srba, njihova imovina, njihove penzije ili samo oni koje su oni odabrali da su im bitni? - Ne moze Hrvatska nista da zahteva dok ne vrati Srbiji fabrike koje im je tito preselio iz Srbije, zemlju i imovinu srpskom narodu i deo teritorija koje su im pripojene na stetu srpskog naroda u AVNOJ-u. Nismo jeli lude pecurke, znamo kolika je bila Hrvatska teritorija pre 1918.

Saradžogla

pre 3 godine

Zorane Milanoviću,brate srbine,znaš li koliko ljidi po Srbiji nosi tvoje ime i prezime? Na primer,u selu mi mome beogradskom ima ,,dva predsednika Hrvatske''! Imamo DESET IZBEGLIH HRVATA .Bili su na ,,spisku smrti''' jer ne vole mađara Tuđmana.Hrvati se okućili i žive normalnim životom.Nikada ih niko ni mrko pogledao!Živela Srbija! Dobro,može i da živi ,,Lijepa vaša''!

Aleks z

pre 2 godine

Ej hrvati nestale pare a sada bi hteli da dodje preko bogate srbije sto ima naj veci rast u evropi do pare MMF kaze da hrvatska sve zlato prodala srbija ima 40 Tona zlata zato svih traze ratnu otstetu vucic podigao od 25 tona na 40 tona zlata do 2020 Koliko ste niko pali srpski vojni budzet je 2 puta veci hod hrvatske 1.4 milarde dolara od hrvaski budzet je 700 miliona Razumela hrvatska da srpski ekonomski napredag nema kraj svake godine se zato dize vojni budzet

Beki

pre 1 godinu

Nista vi ne odlucujete u EU , hrvacka se ne pita nista ,usli ste u duznicko ropstvo EU i samo cete raditi ono sto vam kazu, a te ko fol milijarde koje cete dobiti vratitii cete duplo. Pa ko na zapadu poklanja lovu, to su samo prevare da uzmu jos vise ,iscediti ce vas ko limun. Hrvati su se nesto pitali u Jugoslaviji , ali sada ste usli u zajednicu gdje se nista necete pitati. Srbija ionako nikad nece uci u EU ,ali treba da nastavi da se folira i izvaci koliko moze koristi od toga.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija