• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

20.04.2021

18:59

(VIDEO) RASTURENA JEDNA OD NAJVEĆIH KRIMINALNIH BANDI, BILI SU U SUKOBU I SA "BALKANCIMA"?! U akciji učestvovalo čak 350 specijalaca!

Vesti

(VIDEO) RASTURENA JEDNA OD NAJVEĆIH KRIMINALNIH BANDI, BILI SU U SUKOBU I SA "BALKANCIMA"?! U akciji učestvovalo čak 350 specijalaca!

Podeli vest

Najmanje 65 osoba, većinom kineskih državaljana, uhapšeno je u okviru akcije španske policije kojom je rasturena jedna od najvećih kriminalnih bandi koja je uzgajala kanabis i krijumčarila ga širom Evrope, saopštila je policija

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju državnih i katalonskih regionalnih policijskih organa, hapšenja su sprovedena u više španskih gradova, Portugaliji i Holandiji, prenosi AP.

Policija je identifikovala kriminalnu grupu kao "Bandu Fuđena", čime se aludira na istočnu kinesku pokrajinu odakle potiču dve glavne porodice, koje su fomirale bandu.

Grupa je uglavnom delovala iz baze u Barseloni, na severoistoku Španije, prenosi AP.

Više od 350 pripadnika bezbednosnih snaga, uz pomoć Evropola, pretresli su 29 velikih skladišta i druge lokacije u Barseloni, Taragoni, Ovijedu, Hihonu i Bilbau, kao i privatne rezidencije u Portugaliji i Holandiji

Policija navodi da je otkriveno 13 plantaža u zatvorenom prostoru, sa skoro 40.000 stabljika marihuane, čiji bi ubrani pupoljci mogli da budu prodati za šest miliona evra na evropskom tržištu.

Inspektor katalonske policije Toni Saljeras rekao je da se protiv ove grupe vodi istraga i zbog otmica i drugih zločina počinjenih zbog sukoba sa drugim domaćim i stranim kriminalnim grupama radi uspostavljanja kontrole nad proizvodnjom i prodajom marihuane. Nezvaničnio saznajemo i da je ova kriminalna grupa bila u sukobu i sa takozvanim balkanskom mafijom, koja je uveliko prisutna na tlu Iberijskog poluostrva

ZAVRŠNI UDARAC LUDILU MILOGORACA! UGOVOR SPC I VLADE CG, još samo da PATRIJARH PORFIRIJE i premijer KRIVOKAPIĆ utanače datum! Pobeda prava, pravde i narodne volje!

On je dodao da kineske vlasti pružaju pomoć u sprovođenju istrage o mogućoj trgovini ljudima i pranju novca, zločinima koji se dovode u vezu sa delovanjem bande.

Španska policija ranije je navela i da je više od stotinu bandi i opasnih kriminalnih grupa iz Srbije, Crne Gore, BiH, Albanije, Hrvatske, Slovenije i Severne Makedonije trenutno je aktivno na teritoriji Španije i u drugim delovima Evrope.

Španski list "Pais" nedavno je, pozivajući se na podatke španskog Obaveštajnog centra za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala, naveo da se organizovane kriminalne grupe sa Balkana često kriju u Španiji.

Neimenovani izvori iz policije tvrde da se „srpske bande sada bore sa holandskim i francusko-alžirskim kriminalnim grupama za prevlast na tržištu za krijumčarenje droge u Španiji", te da se dešavaju pucnjave, otmice i druga nasilna dela, kao što je bio požar u hotelu „Sisu butik" u Marbelji.

ŠKALJARCI DIGLI AMERIKANCE NA NOGE, MAKEDONCI SU NADRLJALI! Izdavali su lažne pasoše vođama narko kartela! OVO SE NE PRAŠTA!

Jedna od velikih poteškoća u praćenju begunaca iz država bivše Jugoslavije jeste to što oni lako dobijaju lažne dokumente. Oni budu optuženi pod jednim imenom i onda se vrate u zemlju sa drugim identitetom i počine nova krivična dela", ističe izvor iz odeljenja za borbu protiv droge pri civilnoj gardi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17