• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.05.2021

07:58

MISLILI SU DA PUTIN BLEFIRA, NATO SADA HITNO TRAGA ZA ODGOVOROM! Rusi mogu NEČUJNO da isporuče nuklearne glave i unište ČITAVE GRADOVE! /VIDEO/

Vesti

MISLILI SU DA PUTIN BLEFIRA, NATO SADA HITNO TRAGA ZA ODGOVOROM! Rusi mogu NEČUJNO da isporuče nuklearne glave i unište ČITAVE GRADOVE! /VIDEO/

Podeli vest

Nemački stručnjaci veruju da je nuklearni podvodni dron "Posejdon" deo genijalnog plana ruskog lidera Vladimira Putina za očuvanje statusa velesile

Ugledna nemačka novinska agencija " RedaktionsNetzwerk Deutschland " navodi da se na zapadu najviše plaše da će se reči predsednika Ruske Federacije obistiniti.

Naime, Vladimir Putin je rekao da se rad na novom sistemu bespilotnog oružja, koji će obuhvatati tihu isporuku nuklearnih glava do odredišta, izvodi u skladu sa planom razvoja ruske vojske.

Nemački list navodi da, ako su ranije u NATO-u odbacivali opasnost od "Posejdona“, smatrajući ga "duhom", sada se u redovima zapadne vojske povećava strah od ovog ruskog oružja.

Zapadni izvori iz vojnih krugova tvrde da će podvodni dron "Posejdon" autonomno prelaziti čitave okeane i uništavati primorske gradove, izazivajući džinovske talase i emitujući radioaktivnu energiju.

Svet je mislio da Putin blefira

List ističe da prva pominjanja ovog ruskog naoružanja datiraju iz 2015. godine, kada su mnogi vojni stručnjaci na zapadu reči Vladimira Putina nazvali blefom, ali godinama kasnije postalo je očigledno da se ruski lider nije šalio.

Danas su Evropa i SAD prisiljeni da priznaju da su pogrešili u svom stavu.

- Na Zapadu su zbunjeni jednim detaljem koji bi želeli hitno da saznaju: kakav zvuk proizvodi  pogon Posejdona? - ističe nemački list.

Nemačko izdanje nazvalo je podvodni dron Posejdon "sablasnim i misterioznim oružjem" koje ruske protivnike može ugroziti dvostrukim udarom, kroz džinovski talas i nuklearni naboj.

List sa zabrinutošću zaključuje da ostaje pitanje da li će se ruski predsednik Vladimir Putin ikada odlučiti za upotrebu ovog oružja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 3 godine

Jel vi to sve vreme pišete o podmornici, bez da reč podmoenica spomenete makar jedno...

Vizija

pre 3 godine

Kako da li će Putin upotrebiti to oružje???!!! Šta se prave blesavi ti lideri Zapada! Naravno da će upotrebiti onog momenta kad Zapad krene u oružanu agresiju protiv Rusije. Lepo im je Putin poručio: "Nećete stići ni da se pokajete!" Kod Putina ništa nije blef!

Vakcinisani

pre 3 godine

Ma je li bre???? A to sto je Scientific American prosle godine pisao o americkoj robot-podmornici koja proizvodi zvuk slican zujanju komarca dok ide kroz vodu i sto je tesko detektuje sonar pa moze da postavi nuklearni eksploziv u plicak svake luke na svetu, to nista.... vazno e da su rusi napravili "cudo" i da se "svi plase od njih"....tako 'jednostrano" hrabrenje imali smo u Jugoslaviji pa se raspala, imali smo i 90-ih pa smo mi "nepobedivi" dobili bombe i bili pobedjeni....nemojte da ponavljate iste greske pa ovaj narod opet da placa...

Milan63

pre 3 godine

Putin ne blefira. To bi bilo neozbiljno za jednu supersilu. Siguran sam da je to oružje "sudnjeg dana" samo u funkciji odvraćanja one druge supersile koja bi, da može, sutra i bez ikakvog povoda napala Rusiju. To se, naravno, neće desiti jer bi odmah potpisali svoju smrtnu presudu. Tako da su ovde pomalo smešni neki komentari ljubitelja NATO "vrednosti". Našu zemlju ponižavaju kad god mogu, kako se to kaže, lažljivi Latini, obećavajući nam brda i doline ako se pridružimo zapadnom bloku, ali srpski narod to neće nikada prihvatiti. Neka prvo plate sve ono što su uništili 1999, pa onda možemo da razgovaramo o normalizaciji odnosa. Po meni, jedino ćemo biti trajno bezbedni ako se uđemo u strateško partnerstvo sa RF i stavimo se pod ruski nuklearni kišobran. Pa da vidim ko bi nas ponovo napao. Sve ostalo je gubljenje vremena. Ali, razumem Vučića. Diplomatija je diplomatija.

Milan63

pre 3 godine

Moga bi, braćala, pored Scientific American, koji te, očigledno opredeljuje jednosmerno, da malo pročitaš i druge izvore, zapadne, pre svega, pa da svoj stav ipak koriguješ ili upodobiš realnosti. Ako misliš da je podvodni dron "Posejdon", koji može da razori sve priobalne gradove USA, i od kojeg zaziru mnogi američki generali, samo ruska propaganda, onda si, po meni, u velikoj zabludi. Rusi se sa tim stvarčicama ne igraju. A porediti našu bivšu zemlju i RF je krajnje neubedljivo.

nenad

pre 3 godine

...e moj vakcinisani vidim da vakcina vec djeluje...ha ha ha ..cime se pametan stidi budala se dici cuj momcina stavio avatar ''vakcinisani'' ha ha ha ,,,sta hoces reci da smo mi svi prljavi a ti cist???

Zagor

pre 3 godine

"Ugledni list"???!!! Nikad čuo!!! Jel' možda još ko zna za ovaj list osim informerovaca??? Postoji li uopšte?

eu đipsi

pre 2 godine

masonerosi prže sve redom. niko im se ne usudi ni čvrku opaliti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

"Milioneri" idu u finale Lige šampiona! Borusija preživela prečke i stative PSŽ-a i boriće se za evropsku krunu! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

"Milioneri" idu u finale Lige šampiona! Borusija preživela prečke i stative PSŽ-a i boriće se za evropsku krunu! (FOTO/VIDEO)

Nemački velikan Borusija iz Dortmunda prvi je finalista Lige šampiona! Popularni "milioneri" večeras su savladali kao gosti Pariz Sen Žermen sa 1:0 (0:0) na "Parku Prinčeva" i sa ukupnih 2:0 plasirali su se u finale najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu, gde će im rival na londonskom "Vembliju" biti ili madridski Real ili minhenski Bajern!

07.05.2024

22:51

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija