• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

09.05.2021

20:18

HISTERIJA NA ZAPADU, DRVLJEM I KAMENJEM NA PUTINA! Mediji iz EU i SAD najstrašnije napali ruskog predsednika, ONO ŠTO SU NAPISALI JE...

Vesti

HISTERIJA NA ZAPADU, DRVLJEM I KAMENJEM NA PUTINA! Mediji iz EU i SAD najstrašnije napali ruskog predsednika, ONO ŠTO SU NAPISALI JE...

Podeli vest

Tokom govora na Paradi pobede u Moskvi predsednik Rusije Vladimir Putin se oštro osvrnuo na nacističke ideje koje su, kako je sa žaljenjem izjavio ruski lider, i u savremenom svetu popularne kod nekih grupa ljudi

Zapadni mediji su reči ruskog lidera shvatili kao prikriveno obraćanje Vašingtonu i Briselu. U njegovoj izjavi da Rusija želi da zaštiti svoje interese neki novinari su videli "upozorenje" rivalima Moskve. Između ostalog, "El Periodiko" piše o militarističkom raspoloženju Rusije.

- Vladimir Putin je "u oblandi" optužio SAD i EU za pokušaj revizije istorije i preporod ideološke izuzetnosti. Lider Kremlja je upozorio svoje političke rivale da će Rusija čvrsto braniti svoje nacionalne interese - napisao je novinar.

Vladimir Putin je zaista govorio o preporodu nacističke ideologije i pokušajima da se revidira istorija od strane "ostataka kaznenih odreda". Ipak, ni sam ruski lider, niti njegov portparol Dmitrij Peskov nisu pomenuli SAD niti bilo koju državu EU. U Kremlju, naprotiv, podržali su želju Evropljana da se bore protiv neonacizma - na primer, u Ukrajini i baltičkim državama.

Agencija "Rojters" je takođe skrenula pažnju na Dan pobede. Paradu u Moskvi su nazvali "demonstracijom grube vojne sile u pozadini napetosti u odnosima sa Zapadom".

(VIDEO) ZAŠTO SE AMERI I NATO TAKO PANIČNO PLAŠE RUSIJE I KINE?! PA, MNOGO SU JAČE NEGO ŠTO JE NEKADA BIO "VARŠAVSKI SAVEZ"!

Osim toga, u tekstu o prazniku su dodali i informacije o "diplomatskom sporu" između Rusije i EU, kao i o uzajamnom proterivanju diplomata iz Moskve i Vašingtona.

Za međunarodnu agenciju AP je najznačajnije u današnjem događaju izjava Putina o preporodu nacizma, dok je za AFP izjava ruskog lidera o zaštiti interesa države.

"Vreme je da se izvuku pouke"

Kineska državna agencija "Sinhua" nazvala je paradu Pobede dobrim podsećanjem na užase rata i vrednost mira.

- Obeležavanje Dana pobede je potrebno, ne samo kako bi se čestitalo herojima i proslavila velika pobeda, već i da se podsetimo na posleratni svetski poredak koji treba štititi, kako od vrućih tako i od hladnih ratova - navodi se u komentaru agencije.

SRBIJO, MISLI O OVOME! BALKAN SLAVI DAN POBEDE, ALI?! Istina je da region gubi Drugi svetski rat, tu su "velika Albanija" i NDH, Nemačka vlada u Evropi! NIJE LI TO ONO ŠTO JE I HITLER PRAVIO?!

Novinari smatraju da treba podsetiti na "pouke istorije" koje stanovnici svih država sveta treba da usvoje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KIR SRBIN

pre 2 godine

Изгледа да се неко препознао!

Pera

pre 2 godine

Danski institut za genetiku 2019e utvrdio je da hitler ima jevrejske gene hitler je j e v r e i n !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija