• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

17.05.2021

19:33

PUNA IH JE I SRBIJA, AMERI PRAVE TAJNU VOJSKU! IMA IH 60 HILJADA, a rade i u SAD i u inostranstvu u vojnoj uniformi ili prerušeni u civile!

Vesti

PUNA IH JE I SRBIJA, AMERI PRAVE TAJNU VOJSKU! IMA IH 60 HILJADA, a rade i u SAD i u inostranstvu u vojnoj uniformi ili prerušeni u civile!

Podeli vest

Za poslednjih deset godina Pentagon je stvorio ogromnu tajnu vojsku od oko 60 hiljada ljudi. Do ovog je zaključka došao je portal „Njuzvik" nakon dvogodišnje istrage

Prema navodima ovog medija, brojnost ove vojne formacije deset je puta veći od broja podzemnih agenata CIA.

U članku se navodi da „tajni" vojnici rade i u zemlji i u inostranstvu, obavljajući zadatke u vojnoj uniformi ili prerušeni u civile.

Osim toga, prema izveštajima medija, u ovom programu učestvuje oko 130 privatnih kompanija koje godišnje troše više od 900 miliona dolara.

Radi se o stvaranju lažne dokumentacije, plaćanju računa i poreza lica koja rade pod lažnim imenima, kao i proizvodnji specijalnih uređaja i opreme za prisluškivanje i nadzor u najudaljenijim krajevima Bliskog istoka i Afrike.

Snage za specijalne namene američke vojske čine više od polovine ukupnog sastava tajnih trupa. Njihov glavni zadatak je progon terorista u ratnim zonama i neprijateljskim zemljama. 

SRBIJA JE 100 PUTA REKLA NE, ALI... G7 I EU SANJAJU DA BEOGRAD PRIZNA LAŽNU DRŽAVU, da Šmit ukine RS i od BiH napravi unitarnu državu, pa svi "srećni i zadovoljni" uđemo u NATO!

Najnovija i najbrže rastuća grupa ove vojske su sajber-borci, koji rade pod izmišljenim imenima i prikupljaju informacije sa interneta, a takođe mogu da učestvuju u kampanjama uticaja na društvenim mrežama.

Autori istrage smatraju da je Vašingtonu ova tajna formacija potrebna ne samo za borbu protiv terorizma, već i za povećanje konkurentnog potencijala u hibridnom ratu protiv Rusije i Kine.

(VIDEO) KINESKA SVEMIRSKA STANICA NAJVEĆA PRETNJA AMERICI! Peking bi da sruši dominaciju SAD u kosmosu! NA RUSE VIŠE NE RAČUNAJU, MOSKVA JE PREDALEKO...

„Njuzvik" je uspeo da razgovara sa jednim od penzionisanih visokih oficira tajne vojske. On je ispričao da se ništa ne zna o stvarnim razmerama programa, a takođe je istakao da je želja da se bude neranjiv za neprijatelja korisna samo Sjedinjenim Američkim Državama, međutim, na globalnom nivou ovaj trend otežava rešavanje sukoba.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

a gde je nasa obavestajna sluzba u svemu tomee zasto cute ako znaju ko su proterati iz zemlje podhitno

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija