• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.05.2021

11:35

PRESRETNUT KAMION SA KRIJUMČARIMA! Prevozili više od 100 majmuna, desetak nije preživelo!

Vesti

PRESRETNUT KAMION SA KRIJUMČARIMA! Prevozili više od 100 majmuna, desetak nije preživelo!

Podeli vest

Tajlandske vlasti saopštile su danas da su spasile preko 100 makaki majmuna koju su ilegalno krijumčareni, ali više od desetak njih nije preživelo

Kamion u kome su krijumčarene životnije presretnut je u četvrtak na kontrolnom punktu nedaleko od granice s Kambodžom, a utvrđeno je da je prevozio 102 makakija u mrežastim džakovima i koji su zajedno bile spremljeni u više plastičnih korpi.

Na video snimku koji je Rojtersu dostavilo tajlandsko Ministarstvo za nacionalne parkove, zaštitu divljih životinja i biljaka (DNP) vide se majmuni kako se bore za vazduh zbog uslova u kojima su prevoženi u trenutku kada su pronađeni.



Veterinari su postavili terensku bolnicu, opremljenu ultrazvučnim skenerima i respiratorima, kako bi ukazali pomoć za 80 iscrpljenih i dehidriranih životinja, od kojih su četiri bila u kritičnom stanju zbog respiratornih problema, dok 18 nije preživelo, potvrdile su vlasti.

Vozač je uhapšen zbog šverca divljih životinja, a potvrdio je lokalnim medijima da je angažovan za 96 dolara da odveze kamion do granice i da nije bio upoznat da su majmuni u zadnjem delu vozila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

AMERIMA PRETI EKONOMSKO POTONUĆE! Javni dug VEĆI nego u Drugom svetskom ratu!
Planeta

AMERIMA PRETI EKONOMSKO POTONUĆE! Javni dug VEĆI nego u Drugom svetskom ratu!

Predsednik SAD Džo Bajden tražiće od Kongresa da odobri budžet od 6.000 milijardi dolara u 2022, koji bi mu dao resurse da primeni ambicioznu agendu u oblastima infrastrukture i socijalne politike. Međutim, plan još više povećava javni dug zemlje, koji prema procenama, do 2031. može da skoči na 117 odsto BDP-a, što je više nego u Drugom svetskom ratu

28.05.2021

15:14

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija