• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SD/Informer

09.06.2021

07:00

SRBI, NE UZIMAJTE NIŠTA SA PLAŽE, KAZNA JE 3.000 EVRA! KAŽNJENA VEĆ 41 OSOBA, ovo se ne prašta, lokalne vlasti brutalne prema turistima!

Vesti

SRBI, NE UZIMAJTE NIŠTA SA PLAŽE, KAZNA JE 3.000 EVRA! KAŽNJENA VEĆ 41 OSOBA, ovo se ne prašta, lokalne vlasti brutalne prema turistima!

Podeli vest

Desetine ljudi suočene su sa novčanim kaznama u iznosu do 3.000 evra (2.580 funti; 3.650 dolara) zbog uklanjanja peska sa plaže i školjki sa italijanskog ostrva Sardinija, izveštavaju lokalni mediji

Vlasti su u subotu saopštile da je 41 osoba prijavljena zbog krađe oko 100 kg predmeta sa plaža u odvojenim incidentima, prenosi BBC.

Čuveni beli pesak na Sardiniji se ceni na ostrvu i strogo je zabranjeno uklanjati ga.

Trgovina sardinskim peskom, šljunkom i školjkama postala je nezakonita 2017. godine.

Izrečene novčane kazne možda se čine teškim, ali ostrvljani se godinama žale na krađu njihovih prirodnih dobara.

Turisti, uglavnom Evropljani, uključujući i neke Italijane, flašu peska drže za uspomenu ili je prodaju na mreži.

OSVETA ZA MLADIĆA, ILI?! OBORENI SAJT BRITANSKE VLADE, ALI I NAJJAČIH ZAPADNIH KOMPANIJA! Ovo je mogao da uradi samo neko brutalno moćan! KO DRUGI, OSIM SRBA?!

Kao deo tekuće istrage, vojna i carinska policija na Sardiniji nadgledala je aerodrome i luke, a takođe pretraživala ilegalne prodaje na veb lokacijama. Turisti koji pokušavaju da uklone flaširani pesak iz prtljaga uhvaćeni su tokom carinskih provera rendgenskim snimcima.

Policija je rekla da je poslednjih dana otkrila na desetine onlajn oglasa za prodaju predmeta koji su ilegalno sakupljeni sa obala mediteranskog ostrva.

Optuženi su prijavljeni Šumarskom korpusu (nacionalna državna policija) Sardinije i preti im kazna prema regionalnom ostrvskom zakonu.

PUTIN PRIČAO O BELORUSIJI, ALI ZA SRBIJU VAŽI SVE ŠTO JE REKAO! Mešanje u unutrašnja pitanja suverenih zemalja je nedopustivo, Moskva neće ostati skrštenih ruku!

Policija je saopštila da je već prikupila oko 13.000 evra kazni, dodajući da su zaplenjeni predmeti vraćeni u područja iz kojih su odvedeni gde je to bilo moguc´e.

Ostrvski šumarski korpus takođe je rekao da bi uzimanje peska moglo vremenom da uništi plaže Sardinije, koje su nastajale milionima godina.

Foto: pexels.com

2019. godine francuski par koji je posetio Sardiniju uhvaćen je sa 40 kg peska u prtljažniku svog terenca.

Par je rekao policiji da su hteli poneti pesak kući kao "suvenir" i nisu shvatili da su počinili prekršaj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija