• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.06.2021

10:19

AMERIKA PRVO SEBI DA UVEDE SANKCIJE ZBOG ZLOČINA NAD JUGOSLAVIJOM I IRAKOM! Zaharova: Treba da odgovaraju za milione ubijenih i osakaćenih širom sveta!

Vesti

AMERIKA PRVO SEBI DA UVEDE SANKCIJE ZBOG ZLOČINA NAD JUGOSLAVIJOM I IRAKOM! Zaharova: Treba da odgovaraju za milione ubijenih i osakaćenih širom sveta!

Podeli vest

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da SAD, pre nego što izgovore reč "zakon", prvo moraju da uvedu sankcije sebi zbog Jugoslavije i Iraka, kao i zbog ubijenih širom sveta

- Od kada su Sjedinjene Države počele da žive po zakonima? Način njihovog delovanja u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja ne potpada ni pod jedan zakon - to je potpuno bezakonje. Prvo neka kazne sami sebe sankcijama za Jugoslaviju i Irak, milione ubijenih i osakaćenih. Tek tada mogu da izgovore reč ''zakon'' - napisala je Zaharova na Telegramu.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki izjavila je prethodno da nedavni sastanak predsednika SAD i Rusije Džozefa Bajdena i Vladimira Putina u Ženevi nije doneo nikakve promene u politiku sankcija Vašingtona prema Rusiji.

Foto: AP/Photo

Marija Zaharova

Prema njenim rečima, zakon predviđa da Bela kuća nastavi da razmatra ograničenja u vezi sa upotrebom hemijskog oružja.

Sjedinjene Američke Države nastaviće da uvode sankcije ruskim kompanijama i organizacijama koje učestvuju u projektu Severni tok 2, najavio je juče savetnik američkog predsednika nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven.

On je takođe rekao da će SAD uvesti dodatne sankcije Rusiji zbog tretmana opozicionara Alekseja Navaljnog, čim bude "utvrdila prave mete."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

Pored Jugoslavije i Iraka, Amerikanci su izvršili i genocid nad starosedeocima američkog kontinenta i istrebili jednu čitavu populaciju, a takođe i nad civilima Hirošime i Nagasakija koje su pobili sa namerom. O Englezima da i ne govorimo. I oni danas licemerno drže lekcije drugima u svetu, zatrpavajući tako sopstvene zločine koje su izvršili širom sveta. Jadno i bedno. I zato su toliko omraženi u svetu koji pokušavaju da drže pod svojom čizmom, sankcijama, strahom i ucenama.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija