• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

30.06.2021

11:13 >> 14:26

Putin o vojnim vežbama NATO-a: Navalili su na naše granice...

Reuters

Vesti

Putin o vojnim vežbama NATO-a: Navalili su na naše granice...

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin 18. put odgovara na pitanja građana

 

 

14:00 - Amerikanci i dalje lete u svemir sa ruski motorima, podsetio je predsednik, istakavši da od toga ne odustaju.


13:33 - Putin na pitanje zašto se sastao sa Bajdenom: Od predsednika SAD mnogo zavisi

"To ne zavisi od nas, već od njih", rekao je Putin. On je izrazio nadu da će se, na kraju, odnosi sa SAD vratiti u normale.

Period unipolarnog sveta je prošao, svet se menja. Kakve god sankcije da uvedu Rusiji, ona će se razvijati, rekao je Putin, dodavši da je njena odbrambena sposobnost dostigla visoki nivou. Razvijaju se i države Azije. Partneri to dobro znaju, zato je i bio potreban sastanak u Ženevi. Sa druge strane, pokušavaju da sačuvaju svoj položaj, zbog čega se i uvode sankcije i vrše provokacije.

Ekonomski suverenitet Rusije se povećava, bez obzira na sankcije, naglasio je Putin. On je dodao da se ruska ekonomija adaptirala na sankcije, čak su joj i koristile.

13:26 Jeljcin mi nije predao vlast

Po zakonu, kada predsednik odnese ostavku, premijer preuzima vršenje dužnosti predsednika. Na ovaj način se kao premijer RF našao na čelo Rusije 2000. godine.

"Moja odgovornost je da preporučim pretendenta na mesto predsednika. Kada dođe vreme, ja ću reći ko je dostojan toga", obećao je Putin, dodavši, da odluku po ovom pitanju ipak, na kraju donose građani.

13:12 - Tokom Putinove konferencije izvode se hakerski napadi, saopštila voditeljka.

12:27 Putin, komentarišući vojne vežbe NATO-a "Si Briz": Navalili su na naše granice

"Pogledajte: podigli su veliku buku jer smo izvodili vojne vežbe na svojoj teritoriji u blizini ukrajinskih granica. Dao sam nalog Ministarstvu odbrane da polako završavaju i povuku snage, ako to nekoga toliko brine", rekao je Putin.

"To smo mi i uradili. Ali, umesto da se na to pozitivno reaguju, oni navalili na naše granice", negoduje ruski lider.

11.34 - Više od 23 miliona Rusa se vakcinisalo protiv virusa korona

„Kao što vidimo, kod nas je sve u redu. Hvala Bogu kod nas nema tragičnih situacija nakon vakcinacije, kao nakon upotrebe 'AstraZeneke' ili 'Fajzer'“, rekao je Putin.

11. 23 - Opasno je razboleti se, ali vakcinacija nije opasna

Putin o vakcinaciji: Posle primanja druge komponente uveče sam imao temperaturu 37,2 stepena, a ujutru 36,6 stepeni. Putin je naglasio da se ljudi i nakon vakcinacije suočavaju sa infekcijom, ali da se bolest lako podnosi, bez posledica. Bez nje mogu biti teže posledice. Putin je rekao da je test pokazao da nakon vakcinacije ima visok nivo zaštite protiv korone.

11:13 - Putin: Ne podržavam obaveznu vakcinaciju

Kako se ne bi desio lokdaun, regioni uvode obaveznu vakcinaciju. Dalje širenje infekcije se može sprečiti samo zahvaljujući vakcinaciji.

Na pitanje građana, koju vakcinu je predsednik primio, on je odgovorio da su ga zamolili da ne kaže, kako ne bi stvarao konkurenciju.

Ipak, danas je odlučio da kaže: "Sputnjikom Ve"

Do 09:05 časova po Moskovskom vremenu, primljeno je 1.256.048 pitanja, od čega 658.183 pitanja preko kol centra.

Takođe je poslato 331.070 pitanja putem SMS-a ili MMS-a, preko veb sajta 129.336 i 103.972 putem mobilne aplikacije "Moskva-Putinu", prenosi ruska agencija TAS S.

Još 33.487 pitanja je primljeno preko društvenih mreža. Pitanja se najviše tiču vakcinacije i finansijskih problema.

Međutim, očekuje se da ruski lider dovoljno vremena posvetiti i pitanjima koja se tiču Ukrajine, rusko-američkog samita u Ženevi, „Severnog toka 2“ i drugim temama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija