• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

10.07.2021

12:41

RUSKI NEVIDLJIVI UBICA ZALEDIO BRITANCE U SREDOZEMLJU! Uzbuna kod nosača aviona "Kraljica Elizabeta", podignuti helikopteri, spuštene specijalne bove... Moskva mudro ćuti...

Vesti

RUSKI NEVIDLJIVI UBICA ZALEDIO BRITANCE U SREDOZEMLJU! Uzbuna kod nosača aviona "Kraljica Elizabeta", podignuti helikopteri, spuštene specijalne bove... Moskva mudro ćuti...

Podeli vest

Ruska podmornica pratila je udarnu grupu britanske Kraljevske mornarice u Sredozemnom moru, tvrdi „Dejli telegraf“

To se dogodilo četiri dana nakon incidenta sa brodom „Defender“ kod obala Krima, navodi list. Britansko Ministarstvo odbrane nije ni potvrdilo, ni demantovalo ove navode. Britanski list pretpostavlja da se radi o podmornici tipa „Varšavjanka“.

Prema informacijama „Dejli telegrafa“, za potrebe potrage za podmornicom biti su aktivirani helikopteri „Merlin Mk2“. Oni su ispustili radio-hidroaktustične bove pretpostavljajući da podmornica prati nosač aviona „Kraljica Elizabeta“.

Jedan od helikoptera je poleteo sa tog nosača aviona, a drugi sa pomoćnog broda „Fort Viktorija“. Britansko Ministarstvo odbrane nije potvrdilo pisanje medija, ali je saopštilo da se za zaštitu udarne grupe primenjuju „odlučne mere“.

Rusko Ministarstvo odbrane nije komentarisalo ove navode.

Podsetimo, britanski razarač „Defender“ je 23. juna ušao tri kilometra u teritorijalno more i prešao rusku granicu u području rta Fiolent na Krimu. Ruski granični brod je ispalio hice upozorenja, a avion Su-24M izveo upozoravajuće bombardovanje u pravcu kretanja broda. Britansko Ministarstvo odbrane i vladin kabinet tvrde da nije pucano na razarač i da se on nije nalazio u ruskim teritorijalnim vodama.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija