• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/Informer

12.07.2021

19:03

ŠAH MAT! OVO JE PUTINOVA NAJVEĆA POBEDA, RUSIJA PRAVI VOJNU BAZU U SUDANU! Ameri, šta sada, Moskva uzela Bliski istok, ali i Afriku!

Vesti

ŠAH MAT! OVO JE PUTINOVA NAJVEĆA POBEDA, RUSIJA PRAVI VOJNU BAZU U SUDANU! Ameri, šta sada, Moskva uzela Bliski istok, ali i Afriku!

Podeli vest

Kartum je obavestio Moskvu da se sudanski parlament priprema da ratifikuje sporazum sa Rusijom o stvaranju pomorske baze na Crvenom moru, a Rusija je takođe započela proces ratifikacije

Državna duma će ga ratifikovati u novom sastavu nakon odmora, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom zajedničke konferencije za štampu sa sudanskim ministriom spoljnih poslova Mariam al Mahdi.

- Razgovarali smo o ovom pitanju i obavestili smo da je u Rusiji započeo proces ratifikacije. Kao što shvatate, parlament je sada na odmoru, pa će, po njegovom završetku Državna duma odrediti raspored razmatranja ovog dokumenta. Očigledno će to biti tokom novog sastava Državne dume", rekao je Lavrov novinarima - prenose RIA novosti.

Prema njegovim rečima, Sudan se takođe priprema za ratifikaciju sporazuma.

- Gospođa ministarka je rekla da se i Sudan priprema za početak procesa ratifikacije, te da će biti sproveden u skladu sa procedurama koje u tu svrhu postoje u sudanskom parlamentu - dodao je Lavrov.

PUTIN DIGAO UZBUNU U UKRAJINI, AMERICI, MA CELOM SVETU... SVE SAM VIŠE UVEREN DA KIJEVU NIJE POTREBAN DONBAS! Čačkali ste mečku...

Zauzvrat, sudanski ministar spoljnih poslova Mariam Al Mahdi pojasnila je detalje procesa ratifikacije sporazuma.

- Sporazum o kojem govorite potpisala je prethodna vlada, a sada imamo vladu koja je odgovorna novom zakonodavnom mehanizmu i u njegovom okviru će se razgovarati o ovom dokumentu u skladu sa relevantnim procedurama - rekla je ona nakon razgovora sa Lavrovim.

Prema njenim rečima, zakonodavna skupština Sudana raspravljaće i razmotriće ovaj dokument, jer je to jedan od zadataka ove vlasti.

- Glavni kriterijumi kroz koje će se ovaj dokument razmotriti je pozitivan odgovor na bilateralne odnose, za dobro samog Sudana i strateške ciljeve kojima teži Rusija - dodala je ona.

Foto: AP/Photo

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin predao Državnoj dumi na ratifikaciju sporazum između Ruske Federacije i Sudana o stvaranju logističkog centra za rusku mornaricu.

SRBI SE MORAJU PRIKAZATI KAO ZLIKOVCI JER NEĆE U NATO! Poruka iz Nemačke digla na noge region! Kad ovo pročitate biće vam sve jasno!

Sporazum o stvaranju ruske mornaričke stanice u Sudanu postao je poznat u novembru 2020. godine. Prema dokumentu, maksimalan broj osoblja na pomorskom punktu, čiji rad obavljaju snage i sredstva ruske strane, neće premašiti 300 ljudi. Tamo će istovremeno moći da borave najviše četiri ruska broda.

Podsetimo, Rusija već ima dve brutalne vojne baze u Siriji, njena vojska je u Egiptu, ali i u Libiji. Moskva tako ne kontrolipe samo Bliski Istok i Mediteran, već i kompletnu Afriku

Kako će Ameri odgvoriti na najnovije potez Moskve ostaje da se vidi.... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TT

pre 2 godine

"Brutalne vojne baze", ovo kao neko dete da je pisalo .. :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija