• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

13.07.2021

19:20

(VIDEO) ŠTA JE TO PUTIN SPREMIO, AMERI I NATO NA NOGAMA! Rusija najavila da će na "MAKS 2021" pokazati novi vojni avion! OVO SU KANDIDATI!

Vesti

(VIDEO) ŠTA JE TO PUTIN SPREMIO, AMERI I NATO NA NOGAMA! Rusija najavila da će na "MAKS 2021" pokazati novi vojni avion! OVO SU KANDIDATI!

Podeli vest

Ujedinjena avionska korporacija predstaviće javnosti novi vojni avion, izvestila je press služba Rosteha. To će se dogoditi 20. jula - prvog dana Međunarodnog salona MAKS-2021, dodaje se u saopštenju

Rusija ima tehnologije punog ciklusa za proizvodnju naprednih avionskih sistema, a takođe ostaje pokretač trendova u stvaranju borbenih aviona, podsetila je državna korporacija.

- Uvereni smo da će novi proizvod pobuditi iskreno interesovanje ne samo u našoj zemlji, već i u drugim regionima sveta, uključujući i naše konkurente u inostranstvu - navodi se u saopštenju Rosteha.

Ove godine Međunarodni vazduhoplovni i kosmički salon MAKS-2021 proslaviće petnaestu godišnjicu. Izložba će se održati od 20. do 25. jula u Žukovskom kod Moskve.

SAD i NATO sa nestrpljenjem isčekuju da vide novo rusko vazdušno čudo. Vojni stručnjaci iz Vašingtona i Brisela smatraju da će to najverovatnije biti tajni "Projekat 80", tačnije nevidljivi bombarder poznat pod radnim naslovom Pak DA i "Projekat 80".

ŠAH MAT! OVO JE PUTINOVA NAJVEĆA POBEDA, RUSIJA PRAVI VOJNU BAZU U SUDANU! Ameri, šta sada, Moskva uzela Bliski istok, ali i Afriku!

Kako su ranije pisali ruski mediji, ovaj avion će biti sklopljen u fabrici "tupoljev", koja je uz delove "mikojana", "iljušina", "suhoja" i "jakovljeva" deo Združene aeronautičke kompanije, osnovane 2008. godine.

Suštinski, jako malo detalja o ovom projektu isplivalo je u javnost osim da je letelica konstruisana po uzoru na američki bombarder B-2, odnosno radi se o avionu smanjene radarske vidljivosti sposobnom da nosi velike tovare različitih projektila i bombi.

Od tehničkih detalja za sada je poznato samo da je avion konstruisan za domet od 12.000 kilometara, uz nosivost od 30 tona.

SU-30 ODMAH IDENTIFIKOVAO METU! Rusi spremno dočekali američki ŠPIJUNSKI AVION iznad Crnog mora!

Možda je u pitanju i novi borbeni avion pete generacije MiG-41.

Još prošle godine Tarasenko je rekao da će MiG-41 imati dva motora, smanjenu vidljivost za radare i možda najvažnije, da će biti brži od njegovog prethodnika koji prema zvaničnim specifikacijama može leteti brzinom i do 3.000 km/h. To bi ujedno značilo i da će novi presretač biti najbrži avion na svetu.

 

S druge strane, postoji i velika verovartnioća da će Moskva sveti prikazati neko od već poznatih projekata u novom ruhu sa moogo moćnijim naoružanjem, avionikom i perfomansama,

Ostaje nam da se strpimo do 20 jula!  

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 2 godine

Siguran sam da Informer priželjkuje nove sukobe,da se potvrdi da su Rusi najjači u svemu....ma nema veze što će milioni izginuti...bitno je da Rusi dokažu da su dominanti....ma nek lete rakete,nek' gine sirotinja.....Rusi su nenadje....vi

zoran

pre 2 godine

Bespilotni OHOTNIK moguće da se prikaže...MiG-41 postoji samo kao projekat, ništa posebno uradili nisu, možda i neće, ne liči ninašta..

Iv

pre 2 godine

Ne razumem....pa Ameri ovakav avion imaju već 30god

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija