• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

20.07.2021

09:53

RUSIJA UDALJENA 2,6 KILOMETRA OD NAJVEĆE POBEDE PROTIV AMERA! Sve su učinili da spreče Moskvu, pretili su, ucenjivali, uvodili sankcije, ali...

Vesti

RUSIJA UDALJENA 2,6 KILOMETRA OD NAJVEĆE POBEDE PROTIV AMERA! Sve su učinili da spreče Moskvu, pretili su, ucenjivali, uvodili sankcije, ali...

Podeli vest

Brod "Akademik Čerski" napustio je vode Danske, gde je izgrađen prvi krak gasovoda "Severni tok 2" i uputio se u ekskluzivnu ekonomsku zonu Nemačke, navodi se u saopštenju press-službe operatora projekta "Severni tok 2" AG za RIA Novosti

Prema podacima globalnog sistema za pozicioniranje plovila "MarinTrafik", brod je sinoć napustio danske vode  i sada se nalazi u nemačkim. Tamo treba da položi 2,6 kilometara cevi za drugi krak gasovoda, dodaje se u saopštenju.

„Sav posao obavlja se u skladu sa dobijenim dozvolama", objasnila je kompanija, dodajući da su relevantne nemačke službe objavile relevantna obaveštenja za pomorce.

"Severni tok 2" predviđa polaganje dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara godišnje od ruske obale preko Baltičkog mora do Nemačke. Sada je projekat spreman 98 odsto jer je prvi krak završen, a drugi, prema rečima šefa "Severnog toka" 2 AG, Matije Varniga, planirano je da bude završen krajem avgusta.

OVO JE RUSKI "VRIŠTAČ" SUDNJEG DANA, MOSKVA GA DANAS PREDSTAVLJA SVETU! Zaledio je Amerikance, zbog jedne stvari dali su mu jeziv nadimak... /VIDEO/

Za ispitivanja i sertifikaciju gasovoda biće potrebno oko dva do tri meseca, a na prvoj liniji ovi radovi su već započeli.

Projektu se aktivno protive Sjedinjene Američke Države, koje promovišu svoj tečni prirodni gas u EU, kao i Ukrajina koja se plaši da će izgubiti prihode od tranzita ruskog goriva, kao i Litvanija, Letonija i Poljska.

Moskva je više puta pozivala da se ne politizacije situacija, podsećajući da je "Severni tok 2" koristan i za Rusiju i za Evropsku uniju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija