• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.08.2021

16:33

Moj deda je ušao u kuću vrišteći kako moramo odmah da odemo! PANIKA U MAJAMIJU - stanari hitno evakuisani!

Vesti

Moj deda je ušao u kuću vrišteći kako moramo odmah da odemo! PANIKA U MAJAMIJU - stanari hitno evakuisani!

Podeli vest

Stanari jedne osmospratne stambene zgrade u Majamiju dobili su naređenje da se evakuišu nakon što su gradske vlasti ocenile zgradu kao "nebezbednu"

Kako se navodi, u ponedeljak uveče, stanari su morali da spakuju svoje stvari u vozila i naređeno im je da svoje stanove napuste do danas ujutru.

Kako podseća AP, pre šest nedelja 98 ljudi poginulo u urušavanju zgrade "Šamplejn tauers saut" u naselju Surfsajd, takođe na Floridi.

- Moj deda je upravo ušao u kuću vrišteći kako moramo odmah da odemo - rekao je jedan stanar i dodao da, ako se ta zgrada sruši, da odlazi i njihovo imanje i sva njihova sećanja vezana za odrastanje tu.

Zgrada je 7. jula prijavljena zbog nekoliko propusta, uključujući i propust da se dobije 40-godišnja potvrda koja govori o bezbednosti zgrade za stanovanje.

Gradski zvaničnici sastali su se 26. jula sa stanarima koji su zabrinuti zbog stanja zgrade, dok su gradske službe narednog dana pregledale zgradu i utvrdile da se zasebna povišena garaža mora zatvoriti zbog strukturnih problema, kako su mediji javili.
Potrebno hitno podupiranje



Zvaničnici su takođe rekli upravniku zgrade da je oštećenim stubovima na prvom spratu glavne zgrade "potrebno hitno podupiranje".

Grad je naložio vlasnicima zgrade da odmah podnesu plan za rešavanje problema, ali nikada nisu dobili nikakve planove, kako su saopštili zvanicnici.

 

Zgrada nije podnela zahtev za dozvolu


Zgrada takođe nije podnela zahtev za dozvolu za popravke.

U ponedeljak su se zvaničnici građevinskog odeljenja Majamija sastali sa udruženjem stanara i inženjerom, gde je utvrđeno da su stubovi "strukturno nedovoljne" i tada je izdato naređenje o evakuaciji.

Gradski zvaničnici rekli su da rade sa stanarima na pronalaženju privremenog smeštaja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SAMI SMO, NAŠ KRAJ SE BLIŽI - srceparajuće reči gradonačelnika grčkog grada Istjeja! Situacija je zabrinjavajuća, spaljeni su domovi, vojska pomaže vatrogascima, trajekti spremni da EVAKUIŠU STANOVNIŠTVO! /VIDEO/
Planeta

SAMI SMO, NAŠ KRAJ SE BLIŽI - srceparajuće reči gradonačelnika grčkog grada Istjeja! Situacija je zabrinjavajuća, spaljeni su domovi, vojska pomaže vatrogascima, trajekti spremni da EVAKUIŠU STANOVNIŠTVO! /VIDEO/

Grčka se šesti dan zaredom bori protiv nekontrolisanih požara, vojnici su poslati u pomoć vatrogascima, spaljeni su brojne kuć i objekti, a stanje je najteže na ostrvu Eviji gde su trajekti spremni za nove evakuacije stanovnika suočenih s novim danom pakla na zemlji

08.08.2021

14:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija