• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer/Mediji

15.08.2021

22:55

(FOTO/VIDEO) POTRESNE SLIKE IZ KABULA, TALIBANI SLAVE U PREDSEDNIČKOM KABINETU, AVGANISTANCI SA PAR KOFERA BEŽE... Aerodrom, okolne ulice i polja puna očajnih ljudi...

AP PHOTO

Vesti

(FOTO/VIDEO) POTRESNE SLIKE IZ KABULA, TALIBANI SLAVE U PREDSEDNIČKOM KABINETU, AVGANISTANCI SA PAR KOFERA BEŽE... Aerodrom, okolne ulice i polja puna očajnih ljudi...

Podeli vest

Hiljade Talibana iz svih krajeva države slivaju se u Kabul da proslave pobedu i proglašenje Islamskog emirata Avganistana, na međunarodnom aerodromu Hamid Karzai hiljade Avganistanaca čeka da budu prebačeni u neku zemlju kako bi izbegli mogući mač osvete talibana

Osim snimaka koji prikazuju haotičnost situacije i želje Avganistanaca da sa par kofera, što im je ostalo od imovine spasu gole živote od šerijatske milicije koja bi im sigurno naplatila krvavo saradnju sa SAD ili ostalim članicama NATO, stižu i šokantni video zapisi i fotografije.

Na snimcima se vide Avganistanci koji čekaju na aerodromu ili po obližnjim travnjacima, okruženi oklopnim vozilima MRAAP da po njih dođu transportni avioni pre svega C-17 koji može da preveze nekoliko stotina osoba. Na jednoj od fotografija vidi se C-130 Herkules sada već bivše Avgansitanske nacionalne armije, a u pozadini C-17. Takođe među Avganistancima ima i evropljana državljana EU koji čekaju transportne avione koje šalju njihove države za prebacivanje.

 

 

Talibani su u toku dana ušli u predsedničku palatu u Kabulu gde se očekuje da će uskoro pred hiljade boraca koji se okupljaju i zvanično proglasiti Islamski emirat Avganistan.

ZA SADA SE SAMO GLEDAJU PREKO NIŠANA... PENTAGON POSLAO JOŠ 1.000 VOJNIKA ZA EVAKUACIJU IZ KABULA! Hoće li Talibani sve samo nemo posmatrati?!

Naime, talibani su prethodno odbili bilo kakav dil sa Savetom za razgovor sa talibanima, a koji su činili bivši funkcioneri, ratni lideri Alijanse 7 koji su na krilima strateških bombardera B-52 došli na vlast. Oni su se naime, nadali da će biti formirano neko prelazno telo.

Kada su njih najurili, ušli u predsednički palatu, malo su prošetali kroz Gabnijev (predsednički) kabinet i u svom maniru se slikali da ovekoveče veličanstveni trenutak kad su posle 20 godina rata i pobede nad vojskom SAD i NATO osvojili vlast.

IMA LI SRBA U AVGANISTANU, AMBASADA SRBIJE NA NOGAMA! Ameri, Britanci, Nemci evakušu svoje... Talibani će izazvati "pakao" i na Balkanu!

Zatim su poskidali znamenje bivše države koja će ostati umapćena pod nazivom Islamska republika Avganistan i okačili svoju belu zastavu.

Naravno uz sve TV prenos da narod vidi kako nastaje nova država i nastaje novo doba u Avganistanu, sa čime nije oduševljeno hiljade Avganistanaca koji pokušavaju da pobegnu ili su pobegli iz države od talibanskog teora.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 2 godine

Kako li se osecaju saradnici USA dok ovo gledaju? Pomisle li da ce doziveti istu sudbinu?

Miro

pre 2 godine

Да ли су симпатизери и сарадници свесни своје будућности. Теше се теоријама завере по којој су Амери нешто намерно урадили. За сваки случај поборницима САД политике саветујем да имају спремљене кофере. Колико залуђен треба бити па не видети очигледно. Све и да се јесу повукли због стратешке дугорочне политике према Русији и Кини оставили су све лојалне сараднике на милост и немилост Талибанима . Ко зна колико хиљада неће евакуисати. Шачице оних које им требају зарад пропаганде ће сместити у гетое по Косову или сличним територијама. Е то је нешто што треба да уоче сви они који верују у супериорност САД. Какав год исход био сви који су их подржавали у Афганистану протеклих 20 година и више данас горко се кају.

Amater

pre 2 godine

TO JE AMERIKA,PRVO KAO POMOGNE A ONDA SVE OPLJACKA STO VREDI U NEKOJ ZEMLJI A ONDA U DILU SA TALIBANIMA URUSE I ONO MALO STO JE OSTALO OD NJE.AMERIKA JESTE POTROSILA MILIJARDE ALI KO BI OSTAO DA NISU UZELI DUPLO.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija