• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.08.2021

12:47

PRVI NAPAD NA AMERE U NATO ZEMLJI SA NUKLEARKAMA!? Zvaničnici u Nemačkoj prijavili simptome MISTERIOZNOG HAVANA SINDROMA!

Vesti

PRVI NAPAD NA AMERE U NATO ZEMLJI SA NUKLEARKAMA!? Zvaničnici u Nemačkoj prijavili simptome MISTERIOZNOG HAVANA SINDROMA!

Podeli vest

Najmanje dvojica američkih zvaničnika stacioniranih u Nemačkoj zatražila su lekarsku pomoć nakon što su razvili simptome misteriozne zdravstvene tegobe poznate kao "havana sindrom", tvrde američke diplomate, a prenosi "Volstrit DŽornal" (WSJ)

Simptomi, koji su uključivali mučninu, jake glavobolje, bol u ušima, umor, nesanicu i tromost, počeli su da se pojavljuju poslednjih meseci, a neke žrtve su ostale nesposobne za rad, prema tvrdnjama tih diplomata.

To su prvi slučajevi koji su prijavljeni u jednoj zemlji NATO koja je domaćin američkim trupama i nuklearnom naoružanju, navodi WSJ.

Američke diplomate su istakle da su slični incidenti registrovani među američkim zvaničnicima stacioniranim u drugim evropskim državama, ali su odbili da daju bilo kakve detalje.

Neke žrtve su bili obaveštajni oficiri ili diplomate koji su radili na pitanjima vezanim za Rusiju, poput izvoza gasa, sajber bezbednosti i političkog uplitanja, navode američke diplomate i ljudi upoznati sa istragom o ovoj bolesti.

Serija simptoma prvi put se pojavila 2016. godine među američkim diplomatama na Kubi, a od tada su primećeni i u Kini, Rusiji i, u novije vreme, u Austriji.

Bilo je nepotvrđenih slučajeva u Poljskoj, Tajvanu, Gruziji, pa čak i u Vašingtonu.

Neki američki zvaničnici tvrde da bi takvi simptomi mogli biti posledica napada u kojima se koristi radiofrekventna energija, poput mikrotalasnog zračenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEKO IZ MASE

pre 2 godine

Слабо стиже бело, па их ухватила криза!

Vreme

pre 2 godine

Vreme je da povežu delovanje svojih službi. Najverovatnije se radi o posledica niskih i visokih frekvencija i elektromagnetnih polja, pod čijim smo uticajem godinama zbog delovanja raznih američkih agencija, a oni kada dođu nisu se navikli na to dok mi godinama živimo s tim. To je samo pokazatelj da više nema efekta na nas, pa bi mogli da završe s tim pošto nas ubija više to zujanje u ušima, a doktori tvrde da smo zdravi, šta je tačno i nije nam ništa. Hvala ako isključite.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija