• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

01.09.2021

14:05

(VIDEO) ŠOK OTKRIĆE! TALIBANSKA VOJSKA JE JAČA OD 10 ČLANICA NATO ZAHVALJUJUĆI AMERIMA! Dobili su oružja i opreme u vrednosti od 85 milijardi dolara!

Reuters/AP/Fotoilustracija

Vesti

(VIDEO) ŠOK OTKRIĆE! TALIBANSKA VOJSKA JE JAČA OD 10 ČLANICA NATO ZAHVALJUJUĆI AMERIMA! Dobili su oružja i opreme u vrednosti od 85 milijardi dolara!

Podeli vest

Sjedinjene Države talibanima ostavile oružja i vojne opreme u vrednosti od 85 milijardi dolara, a talibanska vojska je jača od 10 članica NATO

Amerikanci su Talibanima u Avganistanu ostavili 22.174 terenska vozila marke Humvee, 634 oklopna transportera M1117, 155 vojnih vozila MhhPro sa pojačanom zaštitom od mina, 169 oklopnih vozila M113, 42 hiljade pikapova i oklopnih vozila, 64 363 mitraljeza, osam hiljada vojnih kamiona, 162.042 prenosive radio-stanice, 16.035 uređaja za noćno osmatranje, 358.530 jurišnih pušaka, 126.295 pištolja i 176 topova.

Poklon Talibanima su i 33 helikoptera Mi-17, 33 helikoptera „Blekhauk", 43 helikoptera MD530, četiri vojno-transportna aviona S130, 23 aviona Embraer-314, 28 aviona Cesna 208 i 10 Cesna AS-208.

Zvuči neverovatnio, ali Talibanska vojska je sada moćnija od 10 članica NATO (ima ih ukupno 30 prim. aut) Albanije, Estonije, Islanda, Latvije, Litvanije, Lulsemburga, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske... 

Ruski ministar odbrane, general armije Sergej Šojgu, ocenio je da je talibanski Avganistan, ako se računaju količine relevantnog oružja na hiljadu stanovnika, bolje naoružan od Ukrajine!

AMERI, ŠTA ĆE ŠIPTARIMA TEŠKI OKLOPNJACI ZA SPECIJALNE MISIJE, DA NEĆE NA SEVER, NA SRBE?! Ne igrajte se Vojska Srbije to neće...

Sin bivšeg američkog predsednika Donald Tramp Mlađi objavio je da su Sjedinjene Države talibanima ostavile oružja i vojne opreme u vrednosti od 85 milijardi dolara.

On je naveo i da je svaki Amerikanac (svaki muškarac, žena i dete) doprineo talibanskom terorističkom cilju sa po 265 dolara, ako se računa da SAD imaju 320 miliona stanovnika! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
neko isperd kompa

pre 2 godine

To su dobili uz obećanje da će napadati Ruske granice

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija