• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.09.2021

11:14

Izrael je prvi odobrio treću dozu vakcine: Sada su testirali osoblje bolnice i BROJKE SU FRAPANTNE

REUTERS/Amir Cohen

Vesti

Izrael je prvi odobrio treću dozu vakcine: Sada su testirali osoblje bolnice i BROJKE SU FRAPANTNE

Podeli vest

Treća, buster doza Fajzera proizvodi 10 puta više antitela nego druga doza, pokazalo je mini istraživanje u Izraelu.

Lekari u jednoj bolnici kod Tel Aviva upoređivali su nivoe antitela kod osoblja nakon druge i treće doze. Ustanovili su da Fajzer vakcina, koja se koristi u Izraelu za masovnu imunizaciju, proizvodi odličan imunitet nakon treće doze.


Iako se ovi podaci odnose samo na osoblje pomenute bolnice, lekari veruju da bi i istraživanja na većem broju ljudi dala slične rezultate, prenosi "Dejli mejl".

Iz bolnice su najavili da će u narednim mesecima nastaviti da prate nivo antitela kod zaposlenih, kako bi utvrdili da li broj "zaštitnika" od korone u organizmu nastavlja da opada nakon treće doze ili je možda ona ključ za trajni imunitet.

Foto: pexels.com

Da li će treća doza biti ključ za doživotni imunitet


Inače, Izrael je bio prva zemlja u svetu u kojoj je odobreno davanje treće doze. U početku je buster vakcina bila preporučena samo starijima od 65 godina, ali je kasnije odobrena za sve građane te zemlje starije od 12 godina.

Do sada je treću dozu primilo oko 3 miliona ljudi. Izraelci su bili prvi i po broju vakcinisanih još u decembru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marija

pre 2 godine

Da nije tragično, bilo bi smešno. U Izraelu je korona napravila haos i pored masovne vakcinacije, ausvajsa i svih mera. Situacija je gora nego kod nas. Plaše se da se bolest širi preko vakcina. Srbija je odlično prošla, uprkos svim pritiscima. Ne daju se Srbi tako lako prevariti.

sly

pre 2 godine

Ma nemoj, oni 33000 aktivnih, mi 127000, mrtvih sad imaju 3-4 a mi 50 minimum, a ima ih 2 miliona vise. Ne lozite ovaj narod

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija