• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.09.2021

08:43

KO ĆE NASLEDITI ANGELU MERKEL Šolc pobednik debate kandidata

Vesti

KO ĆE NASLEDITI ANGELU MERKEL Šolc pobednik debate kandidata

Podeli vest

Prema ispitivanjima javnog mnjenja, najviše šanse da na mestu kancelara Nemačke nasledi Angelu Merkel ima kandidat socijaldemokrata Olaf Šolc, koji je osvojo najviše poverenja gledalaca treće televizijske debate

Debata je održana u nedelju uveče, na TV stanicama Pro7/Sat1, a prema ispitivanju instituta Forsa, socijaldemokratski kandidat je po pitanju simpatija osvojio najviše glasova ispitanih - 42 odsto.

Iza njega sledi demohrišćanski kandidat Armin Lašhet sa 27 odsto, i na kraju kandidatkinja zelenih, Analena Berbok sa 25 odsto.

Šolc je prema ispitivanju javnog mnjenja pobedio i u prva dva duela kandidata.

Kako prenosi Hina, prema mišljenju analitičara, u trećem sučeljavanju, kandidatkinja zelenih Berbok nastupila je najagresivnije, dok se kandidat Lašet, za razliku od prve dve debate, držao povučeno.

Foto: AP PHOTO


Šolc je kao i u prve dve debate delovao najstaloženije i najkompetentnije.

Prema poslednjim ispitivanjima, SPD i dalje vodi s 25 odsto glasova ispred Hrišćansko-demokratske unije, koju bi biralo izmedu 20 i 22 odsto ispitanih.

Slede zeleni sa 16, liberali i Alternativa za Nemačku sa po 11 odsto, pa Levica sa šest odsto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija