• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

21.09.2021

20:28

SLOMIĆE ZUBE NA KINI, DO RUSIJE NEĆE NI STIĆI! Izraelski obaveštajac predviđa PROPAST TRIJUMVIRATA Amerike, Britanije i Australije!

YoutubePrintscreen/ ITON-TV

Vesti

SLOMIĆE ZUBE NA KINI, DO RUSIJE NEĆE NI STIĆI! Izraelski obaveštajac predviđa PROPAST TRIJUMVIRATA Amerike, Britanije i Australije!

Podeli vest

SAD, Australija i Ujedinjeno Kraljevstvo osnovale su novu alijansu "AUKUS" za zajedničko rešavanje novih izazova u Tihom i Indijskom okeanu. Zvanični cilj bloka je krajnje nejasan, ali stručnjaci su uvereni da je cilj saveza suprustavljanje Kini, uglavnom u Južnokineskom moru

Bivši izraelski obaveštajac Jakov Kedmi kaže da je Rusija uzela u obzir pojavu "AUKUS-a", ali se ograničila, budući da je Kina svojevrsna barijera između zone uticaja alijanse i teritorije Ruske Federacije. Da bi direktno ugrozio Rusiju, blok mora poraziti NR Kinu, ali stručnjak ozbiljno sumnja u izvodljivost takvog scenarija.

- Rusija može reći: prvo ćete prestići mog "mlađeg brata" - Kinu, a onda ćemo se mi pobrinuti za vas. Jasno je da Ruska Federacija to uzima u obzir, ali to je sve. Do sada je glavni udarac bio uperen protiv Kine. Neka slome zube na Kini - rekao je Kedmi.

Stručnjak primećuje nemoć učesnika AUKUS-a prema Pekingu. SAD neće ući u otvorenu konfrontaciju sa Kinom, jer se plaše velikih vojnih sukoba. Velika Britanija je predaleko, a njena flota u Indo-Pacifiku je ograničena. Australija je, s druge strane, previše zavisna od Kine, a trgovinsko-ekonomski odgovor Kine može ozbiljno da poremeti aktivnosti novog bloka.

- Oni neće ni započeti ništa protiv Kine, jer ne mogu ništa učiniti. Ni Australija ni Ujedinjeno Kraljevstvo. SAD se plaše rata sa Kinom. Australija ima poznati problem: Kina je njen najveći trgovinski partner. Videćemo kako će Kina na ovo reagovati u svojim trgovinskim odnosima sa Australijom - rekla je Kedmi za "Iton TV".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija