• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/Informer

22.10.2021

08:15

OVO JE NAJVAŽNIJA VEST ZA SRBIJU, PUTIN JE REKAO "NE"! Da je ovo prošlo oteli bi nam KiM, bili bismo genocidan narod... REFORME SB UN I UKIDANJA VETA NEĆE BITI!

Vesti

OVO JE NAJVAŽNIJA VEST ZA SRBIJU, PUTIN JE REKAO "NE"! Da je ovo prošlo oteli bi nam KiM, bili bismo genocidan narod... REFORME SB UN I UKIDANJA VETA NEĆE BITI!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin odbacio je predlog svog turskog kolege o uklanjanju prava veta stalnih članica Saveta bezbednosti UN, rekavši da bi se svetsko telo pretvorilo u drugu „Ligu nacija"

- Ako bi uklonili pravo veta stalnim članicama, UN bi umrle istog dana - pretvorile bi se u Ligu nacija. To bi jednostavno postala platforma za diskusiju, Valdajski klub 2.0 - rekao je Putin u na godišnjem sastanku diskusionog kluba „Valdaj" u Sočiju.

Saopštenje je usledilo kao odgovor na izjave turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koje je u ponedeljak dao u Angoli. Na turneji po Africi, turski lider je ustvrdio da je „svet veći od pet" - misleći na broj stalnih članova Saveta bezbednosti UN koji imaju pravo veta.
 
- Sudbinu čovečanstva ne treba prepustiti na milost i nemilost šačici zemalja koje su pobedile u Drugom svetskom ratu - rekao je Erdogan poslanicima u Luandi.

Samo tri nedelje ranije, Putin i Erdogan bili su nasmejani u Sočiju, dok su razgovarali o trgovini i bezbednosti.

PUTIN SE ZAHVALIO EVROPI NA SANKCIJAMA! UČINILI STE RUSIJU MOĆNIJOM, samo na hrani zaradili smo 25 milijardi dolara! NASTAVITE TAKO!

Turski lider je sastanak nazvao „plodonosnim", dok je ruski predsednik rekao da Ankara i Moskva „prilično uspešno sarađuju na međunarodnoj sceni". Ipak, oba predsednika su završila sastanak bez zajedničke konferencije za novinare.

Erdoganove izjave su u potpunosti protivne posvećenosti ruske vlade da se ne dozvoli bilo kakav revizionizam ishoda rata, što je izazvalo političke i diplomatske sukobe sa Zapadom poslednjih godina.
 
Putin učestvuje na plenarnoj sednici 18. godišnjeg sastanka Diskusionog kluba "Valdaj". Glavna tema ovogodišnjeg skupa je „Globalni preokret u 21. veku: Pojedinac, vrednosti i država".

Nije teško zamisliti kako bi Srbija prošla ukoliko bi došlo do ikudanja prava veta stalnih članica Saveta bezbednosti UN.

SRBIJA U NIKAD VEĆOJ OPASNOSTI! AKO CENTRALNA AZIJA OTVORI GRANICE ZA MIGRANTE, ČEKA NAS... Svaki dan prema našoj zemlji kreće 35.000 ljudi! Upozorenje iz Mađarske!

Ne samo da bi nam oteli KiM, već bi nas proglasili i za genocnarod, kako je to već nedavno pokušala da progura Velika Britanija. Podsetimo, taj zahtev nije prošao samo zahvaljujući tome što je Rusije rekla "neže moći".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59