• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.11.2021

12:06

NE SMIRUJE SE GASNA KRIZA U EVROPI! Gasovod Severni tok 2 završen, ALI MU NEMCI UDARILI BLOKADU!

AP PHOTO

Vesti

NE SMIRUJE SE GASNA KRIZA U EVROPI! Gasovod Severni tok 2 završen, ALI MU NEMCI UDARILI BLOKADU!

Podeli vest

Nemačka agencija suspendovala je sertifikaciju za gasovod Severni tok 2. Gasovod koji povezuje Nemačku i Rusiju je završen, ali su nemački zvaničnici sada blokirali njegov proces sertifikacije

Poslovnica koja će upravljati nemačkim delom Severnog toka 2 ne ispunjava uslove da bude "nezavisni operater prenosa", saopštio je nemački regulator u utorak.

On bi mogao biti sertifikovan samo "ako je taj operater organizovan u pravnoj formi prema nemačkom zakonu", saopštila je nemačka Federalna mrežna agencija.

Sertifikacija će biti na suspenziji "sve dok glavna imovina i ljudski resursi ne budu prebačeni na poslovnicu", dodali su zvaničnici.

Do suspenzije je došlo pošto švajcarska kompanija Nord Stream 2 AG planira da osnuje poslovnicu prema nemačkom zakonu samo za nemačku deonicu gasovoda.

Gasovod Severni tok 2 treba da transportuje gas iz Rusije u Nemačku i druge zemlje. Projektu se protivilo nekoliko zemalja, uključujući, posebno, SAD, koje kažu da će se opasno povećati zavisnost Evrope od Rusije u pogledu snabdevanja energijom.

Međutim, uprkos načelnom protivljenju i suspenziji ovog gasovoda, Bajdenova administracija je u julu odustala od namere da ga blokira sankcijama, postigla je sporazum sa Nemačkom koji uključuje podršku Ukrajini i pretnju sankcijama samo ako se Rusija ne bude držala dogovora. 

Nedavno su kritičari optužili Rusiju da je namerno prekinula snabdevanje Evrope gasom kao trik da ubrza nemačku sertifikaciju gasovoda. Moskva je kategorično odbacila ove optužbe.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

drugim recima nemacka trazi da bude jedina pravna strana u evropskoj uniji .. i da zezne sve ostale clanice .. :)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija