• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

12.12.2021

20:00

(VIDEO) AMERI, GLEDAJTE I... POLEĆE  TU-160M, POTPUNO MODERNIZOVAN "BELI LABUD"! Moskva ih sprema čak 50, a u odnsu na stari model su... BRUTALNI!

Vesti

(VIDEO) AMERI, GLEDAJTE I... POLEĆE TU-160M, POTPUNO MODERNIZOVAN "BELI LABUD"! Moskva ih sprema čak 50, a u odnsu na stari model su... BRUTALNI!

Podeli vest

Testiranja i prvi let modernizovanog strateškog raketnog bombardera Tu-160M, koji je napravljen od nule, planirana su za početak naredne godine

Moguće je da će avion dobiti i novi motor NK-32.

- Prvi let novog Tu-160 je planiran, nadam se, početkom sledeće godine. Bilo bi lepo kada bi poleteo sa novim motorom NK-32, saopštio je potpredsednik ruske vlade Jurij Borisov tokom posete kompaniji „Permski motori".

Prema njegovim rečima, to je prvi Tu-160 koji će praktično biti u potpunosti napravljen od novih elemenata.

AMERI OPET MERAČE BOMBARDOVANJE SRBIJE! PAZI SAD, KAO BIĆE NOVI RAT U BIH, A SRBIJA ĆE STATI UZ SRPSKU... Da li ovi nešto znaju što je za nas sakriveno?!

Ranije je ruskim medijima saopšteno da će Tu-160M prvi put poleteti u decembru 2021. godine sa piste Kazanjske vazduhoplovne fabrike „Gorbunov" koja pripada kompaniji „Tupoljev".

Tu-160 je supersonični strateški bombarder sa promenjivom geometrijom krila. Proizveden je u fabrici „Tupoljev" krajem 1970-ih godina. On može da nosi 12 raketa sa nuklearnim bojevim glavama. Domet tih raketa je do 3.500 kilometara, što znači da avion ne mora da ulazi u zonu delovanja protivvazduhoplovne odbrane da bi izveo udar. U Rusiji se Tu-160 zbog svoje gracioznosti naziva „Beli labud", a prema NATO kodifikaciji - „Blek džek".

U januaru 2018. godine Ministarstvo odbrane Rusije i kompanija „Tupoljev" potpisali su ugovor za isporuku prve partije Tu-160M koja previđa proizvodnju deset aviona od kojih svaki košta 206 miliona dolara i navelo da planira da naruči još 50 aviona ovog tipa.

KRIVOKAPIĆ "VISI" NA JEDNOM GLASU, PADA LI VLADA?! Ponedeljak odlučujući dan za Crnu Goru, ko će se iz vladajuće većine prodati Milu?!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bobi Vranje

pre 2 godine

Pod hitno da promenite ime i da se ne zovete informer vec putinove novine!!!!! Zivela Amerika!!!!!!!!

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija