• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

28.05.2021

13:28

POZNATA GLUMICA OTKRILA: Štos jednog velikog srpskog pisca mi je PROMENIO ŽIVOT!

Live TV

POZNATA GLUMICA OTKRILA: Štos jednog velikog srpskog pisca mi je PROMENIO ŽIVOT!

Podeli vest

Nevena Šarčević, srpsko-italijanska glumica i zaštitno lice Skadarlije,bila je gođća u novom izdanju emisije Kultur Shock

Kad god ima slobodnog vremena, ova umetnica čita. Veliki je ljubitelj knjiga, a čitanje joj je pomoglo u raznim životnim sitacijama. Kad je teško, a i kada sve ide po planu, neka knjiga joj je uvek pri ruci, a za KulturŠok otkriva kojoj literaturi se rado vraća.

- To je knjiga "Galeb Džonatan Livingston" Ričarda Baha. Ona stoji pored mene bukvalno 24 časa. Moj dragi galeb meni prenosi takvu energiju zato što je isti kao ja, ili sam ja ista kao on – otkriva Nevena u razgovoru sa voditeljkom Kulturšoka Milenom Krstajić.

Ova mlada umetnica ne krije da su joj mnoge knjige pomagale tokom glumačke karijere. Često se dešavalo da razne štoseve velikih sprskih pisaca koristi u svakodnevnom životu i svo to znanje koje joj knjiga pruži obavezno prenosi na druge. Jedan štos Mome Kapora joj je postao veoma drag.

- Kapora obožavam jer je tako dobro opisao urbani beogradski život i to snalaženje u velikom gradu. Jedan štos mi je ostao baš u sećanju. Jednom kada je potrošio sve pare u kafani, nije imao za drugo veče da izađe, a izlazilo mu se. Smislio je jedan štos – ulazio je od kafane do kafane i tražio najboljeg prijatelja. Pitao je goste da li su videli njegovog prijatelja, a svako od njih mu je predložio da sedne i popije piće. Celu noć je ostao u kafani i pio na tuđ račun. Tako je objasnio kako jedna javna ličnost može da prođe ekonomično. Eto, zato se i čitaju knjige, da nam posluže u datoj situaciji – kaže Nevena.

Dok čeka veliku filmsku ulogu Nevena Šarčević uživa u Dučićevim stihovima i pokušava da uhvati još po koji štos od poznatih srpskih pisaca, jer - nikada se ne zna kada će joj ponovo zatrebati.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija