• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Krstajić

02.05.2021

19:50

KAD GA ONA OPRAVI, NEMA DA BRINEŠ! Stanislava Timotijević iz Beograda je JEDINA ŽENA AUTO-MEHANIČAR SA FAKULTETSKOM DIPLOMOM! /VIDEO/

Live TV

KAD GA ONA OPRAVI, NEMA DA BRINEŠ! Stanislava Timotijević iz Beograda je JEDINA ŽENA AUTO-MEHANIČAR SA FAKULTETSKOM DIPLOMOM! /VIDEO/

Podeli vest

Završila je Fakultet organizacionih nauka, odlično govori engleski, kreirala je i održavala sajtove, ali više od svega voli da popravlja automobile

Beograđanka Stanislava Timotijević Staša (37) ima diplomu Fakulteta organizacionih nauka, odlično govori engleski, vešta je u kreiranju sajtova, ali je sve to batalila i odlučila da bude auto-mehaničar!

Nije da nije mogla da nađe drugi posao - više od deset godina radila je u jednoj firmi, bila je i prevodilac, održavala veb-sajtove ali je barabar sa bratom stizala i da čačka oko automobila.

"A ti se razumeš u kola?"

Foto: Zoran Sinko

Onima koji je poznaju sasvim je normalno kada je vide u radnom odelu umazanu do lakata.
- Mama je dugo prevrtala očima kada me vidi prljavu i pričala: "Rodila sam princezu, dobila sam mehaničara." Ali je i ona s vremenom shvatila da je to nešto u čemu stvarno uživam i prihvatila je moju ljubav prema automobilima. Naravno, još ima i pitanja: "A ti se razumeš u kola?" sa pogledom punim neverice. Ranije sam pokušavala da im objasnim koliko imam iskustva i znanja, ali sam odustala. Sada imam običaj samo da kažem: "Pa onako, malo" i pustim da se sami uvere u moje sposobnosti - smeje se Stanislava.

- Više od 15 godina popravljamo i prepravljamo automobile. Svako popodne, naročito vikendom, znalo se gde sam. Tata nas je učio da se sve po kući i oko kola popravlja samostalno, pa iako on nije mehaničar, deca su mu to postala - kaže Staša.

Prvo su se izveštili na tatinoj "zastavi 128", koju su, priča nam, nebrojeno puta rastavili i sastavili, farbali i dorađivali, menjali motore, menjače, amortizere, a popravljali su kola užoj i široj familiji, drugarima i poznanicima.

- Oduvek mi je u glavi bila ideja da će jednom sve kockice da se sklope i da će mi to biti glavno zanimanje. Pre nekoliko godina počeli smo malo ozbiljnije da radimo, a kada sam upoznala svog sadašnjeg dečka, koji je takođe mehaničar, rešila sam da ostavim struku i da se potpuno posvetim onome što zaista volim da radim - otkriva Stanislava, koja trenutno sa bratom i dečkom oprema majstorsku radionicu u jednom beogradskom naselju.

- Nisam se pokajala. Od nas troje svako ima svoje klijente. Svesna sam šta umem da uradim samostalno, a šta ne i zato je mnogo važno što smo mi ekipa i što sve probleme rešavamo zajedno. Ali, verujte mi, bolje se razumem u automobile od nekih muškaraca - odmahuje rukom, smejući se.

Vozački ispit položila je lako, još lakše joj je da prepozna kvar, a kaže da obožava radove na trapu.

- Može se reći da su radovi na trapu automobila teški i naporni, ali su mi omiljeni, jer su konkretni. Problem se lako uoči, prilično jednostavno popravi, a efekat je upečatljiv. Kada nešto na točkovima i "vešanju" nije u redu, vožnja je neprijatna i osećaj na volanu čudan. Kad se sve sredi i utegne, nema lupkanja i čudnih zvukova, a vožnja postaje uživanje - objašnjava Staša i dodaje da za 30 minuta može da odradi mali servis - redovni pregled vozila, da zameni filtere i ulje.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija