• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Društvene mreže

13.10.2021

10:19

EVO KAKO DA BRZO UKISELITE KUPUS! Već za 10 dana može da se jede!

Shutterstock

Live TV

EVO KAKO DA BRZO UKISELITE KUPUS! Već za 10 dana može da se jede!

Podeli vest

To što nemate špajz, ne znači da ne možete imati ni zimnicu!

Polako nam se primiče sezona stavljanja turšije, pečenja paprika, kuvanja ajvara i kišeljenja kupusa. Otkrivamo nov način kako da ukiselite kupus i da imate sjajnu zimnicu iako možda nemate prostora da odložite burad.

Umesto da stavljate kupus u burad, smestite ga u staklene tegle. Brzo će se ukiseliti, a ukus će biti odličan. Ovaj neobičan metod ima svojih prednosti. Ako nemate vremena da mesec dana čekate da vam zimnica bude gotova, ovo je pravo rešenje za vas.

Još jedna dobra stvar je to što se na ovaj način kupus neće pokvariti.

Način pripreme:

Najpre odstranite spoljne listove, pa glavicu isperite vodom.
Presecite glavicu napola.
Iseckajte glavicu na tanke dugačke trake. Možete koristiti nož ili rende.
Iseckani (ili izrendani) kupus prebacite u jednu veću posudu.
Posolite kupus i dobro ga izmešajte.
Ostavite 15 minuta da odstoji. Nakon nekog vremena kupus će pustiti vodu.
Prebacite kupus u teglu i zalite vodom koju je sam ispustio. Nemojte dodavati još vode.
Od začina dodajte lovorov list i biber u zrnu. Nemojte dodavati konzervans.
Teglu ne treba puniti do samog vrha.
Odozgo pritisnite plastičnom mrežicom.
Odozgo stavite poklopac, ali nemojte zavrtati.
Nema potrebe da teglu stavljate na hladno mesto.
Tek za 7 dana možete zavrnuti poklopac i odložiti teglu na hladno mesto.

Pogledajte kako da napravite grožđe u tegli bez konzervansa

 

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set