• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Društvene mreže

28.10.2021

09:51

OVO SAMO SRBI MOGU! Evo po čemu smo jedinstveni narod NA SVETU!

Live TV

OVO SAMO SRBI MOGU! Evo po čemu smo jedinstveni narod NA SVETU!

Podeli vest

Pokušajte i vi; sigurno ćete uspeti!

Mi smo veoma ponosan narod! Volimo da se dičimo svojom tradicijom, svojom istorijom, narodnim običajima, kulturom, lepim ženama... Kad god ima prilike, Srbin će vam se nečim pohvaliti.

Sreća naša, pa imamo i čime. Naš narod je jedinstven po mnogo čemu, pa to voli i da ističe. Ipak, kod većine stvari, moramo priznati da smo slični drugim narodima iz okruženja.

Mi smo preuzeli dosta običaja od Mađara na severu, ili od Turaka još iz istorije. Čitava naša kultura formirana je pod uticajima drugih naroda. I pored svih ratova, uspeli smo da sačuvamo nešto što je samo naše.

Tako, na primer, reč vampir koju koristi čitav svet potiče iz srpskog jezika i iz srpske kulture.

Osim istorijom i običajima, volimo da se hvalimo i veštinama. Postoji jedna neobična veština srpskog naroda koju nema niko drugi na svetu. Nama je obična i svakodnevna, a drugi ne mogu ni da je zamisle.

Naime, svaki Srbin koji je završio barem četiri razreda osnovne škole moći će da uradi ovaj mali test bez problema. Kada biste pripadali nekom drugom narodu, koliko god da ste obrazovani ili iskusni, nikada ovo ne biste mogli.

Pogledajte video i uradite test! Sigurno ćete ga položiti!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 2 godine

Madjari i ne lice vise na one sto su dosli u Evropu a njihovo kuvanje uopste nije ono iz Azije pa se ne moze reci da su doneli i da Srbi kopiraju. Takodje i Turci, toliko su pomesani i uzeli reci i jela od okolnih drzava ili drzava koje su Otomani okupirali. Ne postiji cisti Turcin nego su mesavina ili neki drugi narodi koji sebe identifikuju kao Turci. I kako onda da su Srbi uzeli ili se razvili pod uticajem tih naroda. A sto se tice Rumuna, pa oni su bili Srbi, to nije nikakva tajna. U njihovim crkvama se sluzilo na starosrpskim jezikom. Kad pisete nesto nemojte bas takvu glupost.

Sasha

pre 2 godine

Komentar o videou i citanje teksta u kome se ispreplicu dva razlicita pisma: Autor teksta informera tvrdi da samo Srbi mogu da procitaju isprepleteno cirilicno i latinsko pismo! To jednostavno nije tacno! Svako ko poznaje ta dva razlicita pisma moze ovo da procita. Evo na pr. ja sam Makedonac i bez problema mogu to da uradim, a najverovatno to mogu da urade i crnogorci, a verujem (ne tvrdim) i dobar deo bosnjaka i bugara.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija