• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ruptly

23.01.2020

16:17

IZGUBIO OBE RUKE, A PRAVI UMETNIČKA DELA! Invalid Sun Jifa je pravo čudo od čoveka! (Video)

Podkast

IZGUBIO OBE RUKE, A PRAVI UMETNIČKA DELA! Invalid Sun Jifa je pravo čudo od čoveka! (Video)

Podeli vest

Kineski invalid veteran Sun Jifa postao je proizvođač veštačkih udova nakon što je u 27. godini, u nesreći, izgubio obe podlaktice

Sada sa 66 godina, postao je poznat po stvaranju pristupačnih protetskih udova koji su, kako izveštava, pomogli stotinama invalida u zemlji.

- Do sada, moji veštački udovi su prelepi i mogu se dizajnirati uz pomoć motivacije invalida. Mogu ih koristiti različiti invalidi. Otvorio sam internet prodavnicu na savet drugih, u nadi da ću pomoći još nekima - rekao je Sun. 

Sun je osmislio veštačku ruku koja se može kontrolisati od lakta, omogućavajući mu izvršavanje svih vrsta dnevnih zadataka i kreiranje proteza za druge. 

Veteran je započeo svoj poduhvat iz lične potrebe, navodno iz nemogućnosti da priušti protezu koju su mu predložili lekari posle nesreće. Sada pravi veštačke udove za druge ljude kojima je to potrebno. 

- Prva generacija može samo jesti, druga generacija može nositi stvari, za treću generaciju sam koristio znanje mehanike da bih je napravio - rekao je Sun i dodao da se nada da će pomoći većem broju invalida.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija