• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.05.2020

16:20

SRBIJA IMA STABILAN BUDŽET, USKORO POČINJE ISPLATA 100 EVRA! Lični podaci građana biće zaštićeni!

Podkast

SRBIJA IMA STABILAN BUDŽET, USKORO POČINJE ISPLATA 100 EVRA! Lični podaci građana biće zaštićeni!

Podeli vest

Srbija ima dovoljno novca i stabilne finansije i spremna je i za mnogo gori scenario krize u svetu, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali, a uskoro počinju i prijave za 100 evra, zbog čega je istakao izmenu u okviru ove uredbe

Mali je naglasio da po pitanju naše ekonomske politike može da kaže da je kroz rebalans budžeta u potpunosti sproveden program ekonomskih mera i da imamo sav novac da se on sprovede do kraja.

Takođe, vodi se računa o visini javnog duga i stabilnosti javnih finansija, a isplaćujemo i sve svoje obaveze i penzije i minimalce na vreme i drugo.

- Pratimo situaciju u svetu, Srbija je trenutno poputno stabilna i sigurana i nemamo problem sa obavezama i tako će biti do kraja godine. Uvek smo spremni za gori scenario, što stalno govori i predsednik Vučić. Naše projekcije su uvek mnogo konzervativnije i gore nego što stvarno očekujemo - istakao je ministar finansija.

Mali je kazao da to da li će doći do goreg scenarija ne zavisi od nas, ali da smo u svakom slučaju spremni.

VAŽNA IZMENA ZA PRIJAVU ZA 100 EVRA! Ministar finansija saopštio najnovije promene! (VIDEO)

Takođe, od 15. maja počinju prijave za 100 evra na kojih ima pravo svaki punoletni državljanin naše zemlje.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će lični podaci građana, koje će morati da ostave prilikom prijave za uplatu, biti zaštićeni, kao i da je registar u kojem će se naći ti podaci, privremen, i biće obrisan nakon podele tog novca.

- Apsolutno će podaci biti zaštitćeni. Videćete kako sistem radi, i na portal trezora i preko kol centra. Nemamo bojazana niti mogućnost zloupotreba - rekao je Mali na pres konferenciji odgovarajući na pitanja novinara.

EKIPA TVINA OBIŠLA KBC "DRAGIŠA MIŠOVIĆ"! Tamo se vodi prava bitka za živote pacijenata

Ministar je pojasnio da je, po Uredbi, reč o privremenom registru, koji će prestati da postoji kada se isplati 100 evra.

On je pozvao građane da se prijave u što većem broju za 100 evra, što, dodaje, nije mali novac, dodajući da je ponosan što je u budžetu pronađen prostor za takvu meru, koja pokazuje podršku države, ali i širi optimizam.

- Kada pokrećemo ekonomiju, veoma je važan psihološki efekat, važan je optimizam koji ljudi treba da vide posle mesec i po dana ne tako dobre situacije. Taj optimizam mi želimo da dobijemo i kroz isplatu ovih 100 evra - rekao je Mali.

RADI SE NOVA STUDIJA! Od ponedeljka ispitivanje kolektivnog imuniteta na koronavirus u Srbiji

GRADSKI PREVOZ PONOVO RADI U NOVOM SADU! Nema gužve u autobusima


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija