• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

03.09.2020

10:46

OPET! Policija u Americi brutalno ubila još jednog mladog Afroamerikanca!

Podkast

OPET! Policija u Americi brutalno ubila još jednog mladog Afroamerikanca!

Podeli vest

U Americi se dogodilo novo policijsko ubistvo mladog Afroamerikanca, kada je sinoć u Vašingtonu ubijen Dajon Kej (18).

Policija je ubistvo obrazložila time da je on "pretio vatrenim oružjem".

Ovaj najnoviji slučaj policijskog ubistva Afroamerikanca izazvao je proteste širom SAD, ali i novo preispitivanje policijske taktike.

Kako javlja AP, ispred policijske stanice u jugoistočnom Vašingtonu sinoć se okupio veliki broj ogorčenih građana, a nešto kasnije je došlo i do sučeljavanja demonstranata sa pripadnicima snaga reda.

BRUTALNO! POLICIJA AFROAMERIKANCU PUCALA 7 PUTA U LEĐA! Uznemirujući snimak iz Amerike

U naknadnom, proširenom policijskom izveštaju navodi se da je 18-godišnji Kej identifikovan kao lice koje je pobeglo kada mu se približila policija, koja je istraživala prijavu o naoružanom mladiću viđenom u jednom kvartu jugoistočnog Vašingtona.

"Tokom potere za beguncima, jedan osumnjičeni je mahao pištoljem, pa je jedan od policajaca ispalio jedan hitac i pogodio Dajona Keja ", navodi se u saopštenju vašingtonske policije.

Kej je prevezen u najbližu bolnicu gde je ubrzo konstatovano da je podlegao povredi.

Lokalni ogranak organizacije Životi crnaca su važni pozvao je građane da odmah izađu na proteste, a na video snimcima koji su kasnije postavljeni na društvene mreže mogli su se videti policajci kako postavljaju bicikle kao barijeru naspram oogorčenih i besnih građana američke prestonice.

Ubistvo osamnaestogodišnjeg mladića samo je poslednji u nizu slučajeva policijske torture, za koju demonstranti tvrde da je posebno uperena protiv Afroamerikanaca. Ta tvrdnja potkrepljena je snimcima na društvenim mrežama u kojima se prikazuje način hapšenja "belih" Amerikanaca, ali i brutalnost prilikom privođenja "crnih" Amerikanaca.

Deo Amerike već je na nogama zbog surovog hapšenja Afroamerikanca koji je preminuo jer mu je policajac klečao na glavi, a zatim su se ti protesti nastavili i kada su počeli da se pojavljuju novi slučajevi pucanja u Afroamerikance prilikom privođenja. Pre mladića ubijenog u Vašingtonu, u leđa je upucan i to nekoliko puta Džejkob Blejk dok je prilazio automobilu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija